zurli

tort-de-ciocolata-4

tort-de-ciocolata-4

Tort de ciocolata

tort-de-ciocolata-2

tort-de-ciocolata-2

Am promis ca vin cu tort. Azi Sf. Mihai si Gavril, maine Cezar implineste 39 ani, asa ca La multi ani mie, la multi ani Cezar, la multi ani sarbatoritilor zilei. La multi ani noua!

Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un strop esenta migdale
  • un vf cutit praf copt
  • un vf cutit sare
  • o lingura cacao
  • capuccino preparat -pentru insiropat

crema 1.

  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata alba
  • un plic gelatina

crema 2.

  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • un plic gelatina

crema 3

  • 350 ml frisca
  • o ciocolata amaruie (100 gr)
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri capuccino
  • un plic gelatina

glazura

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 125 ml frisca lichida
  • o lingurita unt

pentru decor – alune cu ciocolata, macinate

tort-de-ciocolata-1

tort-de-ciocolata-1

Blat.

Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin.
Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor.
Tapetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam.
Introducem in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 20-25 minute (testam cu o scobitoare).
Lasam la racit.
Cremele le facem toate odata.
Procedam asa:
– pregatim 3 craticioare in care punem cate 150 ml frisca si adaugam in prima ciocolata alba, in a doua ciocolata cu lapte si-n a treia ciocolata amaruie, cu lapte si continutul plicurilor de capuccino.
Le punem la foc mic, pe toate, amestecand sa nu se prinda, pana la diluarea completa.
Intre timp punem intr-un vas toate 3 plicurile de gelatina plus 150 ml apa.
Lasam cel putin 5 minute la hidratat.
Cand compozitiile de ciocolata sunt fierbinti dar focul e oprit, impartim in fiecare gelatina.
Amestecam pana la diluare si le lasam la racit.
Mixam frisca ramasa (cele 600 ml).
Cand amestecurile de ciocolata sunt complet racite, impartim in fiecare, in mod egal, frisca mixata si amestecam usor .
Tapetam un vas cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara.
Turnam prima data amestecul cu ciocolata cu lapte, nivelam si dam la rece pentru 15 minute.
Dupa 15 minute scoatem si turnam amestecul cu capuccino iar dupa alte 15, cel cu ciocolata alba.
Asezam deasupra blatul apasandu-l usor. Insiropam cu cateva linguri capuccino preparat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Asezam un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma rasturnam tortul .

tort-de-ciocolata-3

tort-de-ciocolata-3

Desprindem usor folia si preparam apoi glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor.
Racim introducand vasul intr-un vas cu apa rece si turnam glazura calduta peste tort.
Tapetam partile laterale cu alune cu ciocolata si dam tortul la rece.

 

tort-ciocolata

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

60 Comentarii


  1. Tortul acesta este preferatul meu!…Deja…simt cum……mmmmmm…..Delicios!!!


  2. arata extra formidabil de delicios 🙂
    frumos decorat si atat de cicolatos, exact pe gustul meu :*
    sa ne traiesti fericita si multumita, cu zambetul pe buze tot timpul! La multi ani sanatosi! :*


  3. La multi ani! Arata tare apetisant tortul tau, m-as servi si eu cu o feliuta!


  4. Ciocolata este preferata mea.Un tort buuuun.Pupici!


  5. La multi ani! Un tort ciocolatos si super delicios:D


  6. La multi ani!Tare frumusel tortul!


  7. La multi multi ani iubi!!!! sa fii sanatoasa, iubita si tot ce va doriti! si multi ani lui Cezar.. cu impliniri!! despre tort sa zic ceva: E urat foc!!!!!;)) Abia astept sa te vad!!


  8. la multi ani dragilor! pupicei


  9. La multi ani !!! sa fiti fericiti si sa va iubiti toata viata, tortul este superb gabytzo!!!!va pupacim dulce :*


  10. Sa ai o zi de nume spectaculoasa! Multe bucurii si sanatate. si sa-ti traiasca si sotul! 🙂


  11. Superb si delicios!!!La multi ani!Pupici!


  12. La multi ani tie. La multi ani lui Cezar! Sa fiti sanatosi si sa va iubiti mereu ca in prima zi. 😉


  13. La multi ani voua!
    Tortul minunat!


  14. La multi ani fericiti si impliniri pe toate planurile. Sanatate multa iti doresc!


  15. La multi ani!! Superb tort!


  16. La multi ani si tie si lui Cezar si numai fericire!!!


  17. La multi ani!!!si multumesc pentru tort!!Arata super!!Pupici !!Mihaela


  18. La multi ani la amandoi! Sa fiti fericiti multi ani de acum inainte. Tortul e bestiat… ce ma fac ca esti departe ca sa dau o fuga. Pupicuri dulci!


  19. La multi ani la amandoi! Sa fiti fericiti multi ani de acum inainte. Tortul e bestiat… ce ma fac ca esti departe ca sa dau o fuga. Pupicuri dulci!


  20. Arata deosebit.
    Si bun,bun,bun.


  21. Elena ,multumesc mult.


  22. Emily, multumesc tare mult. Vesela si optimista sa fii si tu mereu.


  23. Livia, cu mare drag. E tare bun si pufos. Multumesc.


  24. Diamar, pup si eu si multumesc.


  25. Teo, multumesc mult. Pup.


  26. Anto, eu stiam asta, nu trebuie sa ma ranesti si tu:(
    :))).
    Multumim mult!


  27. ALICE, iti multumim si te imbratisam cu drag.


  28. Alinutzica, multumesc mult.


  29. Danutzo, te pup cu drag si-ti multumesc.


  30. Brandusa, multumesc. Si eu vreau sa-mi traiasca, mult si frumos.
    Te pup.


  31. Licutza, multumesc.
    Zi minunata sa ai!


  32. Miha, de cate ori sa-ti spun ca-n prima zi nu ne-am iubit??
    :)))))))
    pup.


  33. Maria, multumesc si pentru urare si pentru apreciere.Pupici.


  34. Iepuras, la fel si tie. Multumesc.


  35. mykyduta- sarumana!


  36. Andreea, iti multumesc!


  37. Alexandrina,multumesc mult! Pup.


  38. Ancutza, si tie si familiei tale, la fel.
    Te pup!


  39. Mihaela, la multi ani si tie!
    Multumesc mult.


  40. Sara si Miki, multi si frumosi si voua!
    Va imbratisez tare, tare!


  41. Bucate apetisante, sarumana!
    Zi faina sa ai!


  42. M-ai innebunit e putin spus :)) cat de bine arata, si combinatiile alea cu ciocolata alba, neagra si alune: YUM! La multi ani de Sf. Mihail si Gavril, cu mica intarziere 🙂


  43. Bunaciune si eleganta!
    La multi ani,Gaby!
    La multi ani,Cezar!


  44. Combinatie fericita. Un deliciu. Felicitari.


  45. arata super!!sa fii sanatoasa sa mai faci!


  46. Buna…La multi ani!!!
    Am o nelamurire si te rog daca poti sa imi raspunzi: daca fac tortul intr-o tava mai mare..24 sau 26 cm cremele vor fi prea subtiri? Nu as vrea sa imi iasa foarte inalt.
    Multumes frumos!!


  47. Buna, Tatiana.La multi ani!
    Nu, nu cred ca vor fi prea subtiri, mai ales ca sunt 3 eu zic ca e oke, fa-l fara grija.
    Te pup, sa-mi zici cum a iesit ;).


  48. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor ,delicios tort, mai ales ca nu e foarte dulce…multumesc pt reteta , care de altfel nu e complicata deloc…cu siguranta o sa-l mai fac(mi s-a cerut expres asta)….Te pup si eu,pa pa!


  49. Foarte frumos tortul !!!


  50. arata super!dar petele alea de la glazura care arata atat de bine le-atzi facu intentionat?sau asa a ieshit?


  51. raluca, dupa ce am glazurat m-am spalat pe maini si cand sa ma sterg a „picat” o picatura de apa :))).
    Mi-a placut ce a iesit 😀 si am inceput sa-l stropesc :)).


  52. Fara cuvinte !Excelent !!!!:)


  53. Vai Gabitzu…este mortal! nu ai idee ce informatii imi transmite creierul in burtica :)))) alerta,alerta, deliciosenie la orizont 😛 felicitari pentru asa bunatate!

  54. Pingback: Tort cu mure si ciocolata

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email