mnb

Tort de ciocolata

3.94KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

Facand ordine prin laptop am gasit intr-un folder tortul asta de ciocolata delicios si mi-am dat seama ca…nu-l am in retetele de tort din blog. Un tort DOAR pentru iubitorii ciocolatei, aromat, cu muuuulta ciocolata.

Asa ca sa-ncepem.

tort de ciocolata

[ingredients title=”Ingrediente Tort de ciocolata”]

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao neagra
  • esenta de rom (o lingurita)
  • Crema alba
  • 250 g ciocolata alba
  • 180 ml frisca lichida
  • o lingurita esenta vanilie
  • Crema maro
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita esenta de rom
  • Sirop – cateva linguri de cognac, Amaretto sau, daca va place mai insiropat, un sirop simplu din apa cu putin zahar si cateva linguri de cognac sau Amaretto

[/ingredients]

tort-de-ciocolata

[preparare title=”Mod de preparare Tort de ciocolata”]

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule.
  4. Preincalzeste cuptorul.
  5. Galbenusurile freaca-le intr-un bol cu uleiul apoi adauga esenta si apa. Pune-le peste albusuri.
  6. Cerne faina impreuna cu praful de copt si cacaua si adauga-le compozitiei de albusuri spumate. Omogenzeaza totul amestecand usor, de jos in sus.
  7. Pregateste o forma rotunda cu diametrul de 22-24 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt (stropeste forma cu apa si hartia se va aseza mult mai bine). Toarna compozitia, niveleaza apoi da tava la cuptor la foc mic (160-165 grade), pentru 35-40 minute. Depinde mult de cuptor, poti verifica cat este de copt chiar si dupa 30 minute.
  8. Cand s-a racit complet (dupa cateva ore) il puteti felia in trei.
  9. Crema alba
  10. Intr-o craticioara pune la incalzit frisca. Lasa pana ajunge la punctul de fierbere (fara a da in clocot!) apoi opreste focul.
  11. Pune ciocolata rupta bucatele apoi amesteca energic pana devine o compozitie omogena. N-as recomanda ciocolata vrac, e incomparabil gustul :). Adauga esenta si lasa compozitia sa se raceasca. Rece introdu-o la frigider pentru cateva ore. Ideal este s-o prepari seara si s-o lasi la frigider pana dimineata.
  12. Procedeaza exact la fel cu crema maro, cu ingredientele date.
  13. Dupa ce ambele creme s-au intarit mixeaza-le pe rand pana ce capata o consistenta ferma, pufoasa si aerata. Sunt DEEEEELICOASE ambele.
  14. Pregateste un platou si aseaza prima felie de blat.
  15. Stropeste-o cu putin cognac sau ce altceva ai ales, si intinde crema de ciocolata alba, oprind cateva linguri pentru decor.
  16. Aseaza a doua felie de blat si procedeaza la fel. Intinde aproximativ 1/2 din crema, pastrand restul cremei pentru decor.
  17. Aseaza a treia felie de blat si imbraca tortul intr-un strat subtire de crema de ciocolata cu lapte. Spriteaza la baza tortului un rand de “moate”.
  18. Pregateste un pos in forma de stea si pune, alternand, cate 2 lunguri din fiecare fel de crema. Spriteaza apoi trandafiri pe partea superioara a tortului.
  19. Pastreaza-l la frigider.

[/preparare]

tort de ciocolata-1

tort-ganache

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 Comments

Leave a Reply

five × one =