zurli

tort-diplomat

tort-diplomat

Tort diplomat




 

Ingrediente tort diplomat

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 cana si ½ apa
  • 4 linguri de smantana
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 700 gr frisca lichida
  • Fructe(dupa preferinte)
  • piscoturi

Mod de preparare tort diplomat

  1. Mixati friscasi o lasati deoparte.
  2. Intr-un vas amestecati faina ouale si zaharul. Adaugati apoi putin cate putin apa si smantana si zaharul vanilat
  3. Puneti pe foc la flacara mica si amestecati mereu, sa nu se prinda, pana ce compozitia se ingroasa.
  4. Dati la racit.
  5. Intre timp dizolvati gelatina in doua cescute apa calduta..(aprox. 150 ml)
  6. In timp ce se raceste crema, amestecati mereu cu o furculita in vasul in care ati pus gelatina pana la diluarea completa a cristalelor.(eu folosesc acest procedeu la diluarea gelatinei dar voi il puteti folosi pe cel cu care lucrati in mod obisnuit)
  7. Cand s-a racit crema (sa fie doar putin calduta), adaugati in fir subtire gelatina diluata apoi frisca (500ml)
  8. Montaj:
  9. Tapetati un vas cu folie de plastic
  10. Asezati pe laterala piscoturi
  11. In fundul vasului asezati fructe (dupa cum vreti sa arate forma finala)
  12. Turnati jumatate din amestecul cu gelatina, apoi iar fructe, apoi restul amestecului.
  13. Acoperiti totul cu piscoturi
  14. Bagati la frigider pt. cel putin 3ore.
  15. Asezati deasupra vasului un platou si rasturnati
  16. Ornati cu frisca ramasa.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Stii ca nu mai vorbesc cu tine….DAAAA?


  2. stiu,stiu:P
    chiar as manca si eu.nu e facut acum. aveam mai demult in pc.pozele.imi era lene sa scriu reteta:)))


  3. Stiu…dar tot nu vorbesc cu tine….nah!


  4. Arata tare bime, mmmm!


  5. multumesc Elisa!
    o zi minunata!


  6. Gaby, ai niste premii pe blogul meu, te rog sa treci cand poti. Te pup.


  7. @Nicoleta.DA,BUN SI RACORITOR.
    Cine a papat tort de acesta la mine,a cerut reteta!
    o zi frumoasa;)


  8. Pişcotu’ trebuie să fie însiropat?


  9. Eu nu-l insiropez
    In general torturile,in ultima vreme,da,imi plac insiropate,insa piscoturile nu le insiropez la diplomat,plus ca daca as face-o,s-ar inmuia(se inmoaie foarte repede)si i-as strica aspectul.Eu zic ca e bine asa.>:d<

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu morcov

Tort cu morcov

De mult imi doream sa-ncerc un tort cu morcovi si nu-mi pare rau c-am simtit placerea de-a savura si alt desert, cu mult diferit de preferatele mele, amandinele. Ce m-a facut s-aleg varianta de fata, […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata Nestle Dessert

Tort cu ciocolata Nestle Dessert

  Mod de preparare Tort cu ciocolata Nestle Dessert Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga-le peste albusuri, unde ai pus […]

Print Friendly, PDF & Email