Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am adaugat in crema diplomat.

Bineinteles ca toata vara puteti pregati acest tort racoritor, usor si bun, cu orice fructe va sunt pe plac, evitand kiwi si ananasul proaspat, care influenteaza actiunea gelatinei.

Desi am tot pregatit diverse variante ale cremei diplomat, de data asta am ales sa pregatesc dupa reteta Violetei.

Ce m-a bucurat a fost faptul ca toti copiii au mai cerut, asa ca merita sa va impartasesc reteta 🙂

Ingrediente

Pentru blat

6 oua

6 linguri zahar

4 linguri faina

3 linguri ulei

3 linguri apa

2 linguri cu varf amidon alimentar (nu amoniac!!)

un varf lingurita praf de copt

un praf de sare

Pentru crema

6 oua

200 g zahar

400 ml frisca lichida indulcita

200 ml smantana pentru gatit

2-3 linguri zahar

o lingurita extract de vanilie

20 g gelatina (granule)

300 g capsuni

Pentru decor

300 ml frisca lichida indulcita

200 ml smantana

o lingura zahar

cateva capsuni

In plus – zeama de la un compot de ananas.

 

Blat

Separa albusurile de galbenusuri

Galbenusurile amesteca-le cu apa si uleiul si cu un tel omogenizeaza amestecand energic.

Albusurile mixeaza-le spuma cu un praf de sare.

Adauga treptat zaharul si nu te opri pana nu-s diluate complet cristalele de zahar. (aprox. 10 minute).

Pune galbenusurile peste albusuri, faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.

Toarna compozitia intr-o forma de tort inalta, patrata (poti coace si in tava rotunda) cu latura de 20 cm unsa cu ulei si presarata pe fund cu faina. Misca usor sa se aseze drept compozitia.

Introdu vasul in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic spre mediu, pe treapta 2 a cutorului electric, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea)

Lasa la racit. Dupa cateva ore in feliezi in doua felii egale.

Crema diplomat.

Incepe cu capsunile, pe care le speli si le cureti de codita si le tai cubulete.

Le pui intr-o strecuratoare, presari putin zahar pe ele si le lasi sa se scurga zeama lasata.

Pui gelatina intr-o cescuta, impreuna cu 100 ml apa rece.

Ouale le amesteci cu zaharul si le pui intr-un vas cu fund dublu, la foc mic.

Amesteci continuu cu un tel, pana cand zaharul e diluat si compozitia usor ingrosata si spumoasa.

Opresti focul si lasi sa se racoreasca (maxim 5 minute) timp in care mixezi frisca impreuna cu smantana, vanilia si zaharul, pana are o textura ferma.

Iei gelatina si o pui in compozitia calda de oua, amesteci sa se topeasca si sa se omogenizeze.

Racesti complet punand vasul intr-un altul in care ai pus apa rece.

Incorporezi crema racita, cu un tel, in frisca batuta. Pui si bucatile de capsune.

Pregatesti tava in care ai copt blatul tapetand-o cu folie alimentara.

Torni jumatate din cantitatea de crema, asezi o felie de blat, insiropezi cu compotul de ananas, apoi torni crema ramasa.

Pui si cealalta felie de blat, insiropezi, acoperi si dai la rece pentru cel putin 3-4 ore (eu l-am lasat peste noapte).

Rastorni pe platou cu o miscare ferma, desprinzi folia si ornezi dupa inspiratie cu frisca obtinuta prin mixarea ingredientelor pana ce capata textura ferma.

Pui deasupra bucatele de capsune si tii tortul diplomat la rece 😉

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Un tort tiramisu racoritor si bun pe care-l pregatesc pentru prima oara 🙂 Nu l-am facut foarte mare, fiind pregatit pentru familie, dar voi daca sunteti mai multi prezenti la desert, mariti cantitatile ingredientelor. Gusturile […]

Print Friendly, PDF & Email