Tort diplomat

Tort diplomat

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină (sau 3 linguri amidon)
  • 1 cană şi ½ apă
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plicuri gelatină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1000 gr. frişcă lichidă
  • Fructe (dupa preferinţe, acum am pus ananas şi banane, la cerere)
  • pişcoturi

Mod de preparare

Mixati frişcaşi o lasaţi deoparte.
Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul.
Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi zahărul vanilat.
Puneţi pe foc la flacăra mică şi amestecaţi mereu, să nu se prindă, până ce compoziţia se îngroaşă.
Daţi la răcit.
Între timp dizolvaţi gelatina în două ceşcute apă căldută..
În timp ce se răceşte crema, amestecaţi mereu cu o furculiţă în vasul în care aţi pus gelatina, până la diluarea completă a cristalelor.
(eu folosesc acest procedeu la diluarea gelatinei dar voi îl puteţi folosi pe cel cu care lucraţi in mod obişnuit)
Când s-a răcit crema, să fie doar uşor călduţă, adăugaţi în fir subţire gelatina diluată, apoi frişca (700gr-restul rămâne pentru decor).
Montaj:
Tapetaţi un vas cu folie de plastic.
Aşezaţi pe laterala pişcoturi.
În fundul vasului aşezaţi fructe (după cum doriţi să arate forma finală).
Turnaţi jumătate din amestecul cu gelatină,  fructe, apoi restul amestecului. Puteţi amesteca fructele cu crema, cum doriţi.
Acoperiţi totul cu pişcoturi.
Băgaţi la frigider pentru cel puţin 3 ore.
Aşezaţi deasupra vasului un platou şi răsturnaţi cu o mişcare fermă.
Ornaţi după imaginaţie.
Aici reţeta cu mai multe imagini din timpul preparării.
Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. super arata tortul!!!!
    te astept la mine sa-ti ridici premiile si lasa lenea 😛 :)):))poop gabitzule :*:*:*


  2. pe cat de simplu,pe atat de gustos!ai premii la mine pe blog…cu drag!


  3. Frumos si gustos……..tare bine mai arata.
    Pup!


  4. Arata foarte foarte apetisant!
    Felicitari!


  5. multumesc! >:d<. esti persoana care urmareste blogul, cu numarul 100 :))).tre' sa-ti dau un premiu' ceva:)))

  6. Pingback: La multi ani, Cristi! – tort diplomat

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu morcov

Tort cu morcov

De mult imi doream sa-ncerc un tort cu morcovi si nu-mi pare rau c-am simtit placerea de-a savura si alt desert, cu mult diferit de preferatele mele, amandinele. Ce m-a facut s-aleg varianta de fata, […]

Print Friendly, PDF & Email