tort-fererro-rocher

tort-fererro-rocher

Tort Ferrero Rocher

Fiind incantata peste masura de aceasta imagine, si gustul provocarii Madalinei dandu-mi tarcoale :)), am cedat ispitei si-am testat reteta de Fererro Rocher.

Am facut tortul cu ocazia aniversarii micutei mele domnisoare, care am implinit pe 17 mai 8 anisori. Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate!

 

tort-ferrero-rocher

tort-ferrero-rocher

Ingrediente Tort Fererro Rocher

Blat

  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt

Crema ciocolata

  • 400 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt

Crema de frisca

  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop

  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt

Mod de preparare Tort Ferrero Rocher

ferrero-rocher

ferrero-rocher

tort-fererro-rocher

tort-fererro-rocher

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
  3. Mixeaza pana la diluarea completa.
  4. Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
  5. Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
  6. Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
  7. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  8. Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Crema de ciocolata

  1. Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  2. Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
  3. O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.

Crema de frisca.

  1. Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.

Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.

Asamblare

Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.

Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.

Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.

Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.

Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.

Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).

Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.

tort-fererro-rocher

tort-fererro-rocher

 

tort-fererro-rocher

tort-fererro-rocher

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii

  1. silvia says:

    Bunnn


  2. Minunat tortul!!!!La multi ani Monei! Sa fie sanatoasa ca frumoasa si isteata este.


  3. E minunat tortul!!! Asa ca Mona ta <3 La multi ani sanatosi!


  4. La multi ani printesei tale, sa fie sanatoasa!! Delicios tort, si eu il am pe lista 😉

  5. Luminita says:

    La multi ani, micutei domnisoare! La ingrediente, nu apar alunele care se adauga la crema de ciocolata. Ce cantitate se pune?


  6. Buna dimineata!

    Multumesc frumos tuturor!

    @Luminita, multumesc de atentionare 😉


  7. Inca o data La multi ani fetitei tale! Tare frumos ti-a iesit tortul!


  8. La multi ani printesei tale! Pup!


  9. La multi ani fetitei tale! Tortul e perfect.


  10. La multi ani!!! Demential tortul!

  11. Bucate Apetisante says:

    Zâmbetul micuţei spune totul !
    Daca as sti ca urmeaza sa mananc si eu o felie din tortul asta as reactiona si eu la fel, sau mai rau :)) as ranji cu gura pana la urechi :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Cine a zis ca prajitura Dobos e greu de facut? Nu-i greu deloc! A…daca nu-ti place sa faci foi (la reteta asta ai un pont fain) atunci nu-ti va placea sa faci nici asta, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email