zurli

tort-fererro-rocher

tort-fererro-rocher

Tort Ferrero Rocher

Fiind incantata peste masura de aceasta imagine, si gustul provocarii Madalinei dandu-mi tarcoale :)), am cedat ispitei si-am testat reteta de Fererro Rocher.

Am facut tortul cu ocazia aniversarii micutei mele domnisoare, care am implinit pe 17 mai 8 anisori. Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate!

 

tort-ferrero-rocher

tort-ferrero-rocher

Ingrediente Tort Fererro Rocher

Blat

  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt

Crema ciocolata

  • 400 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt

Crema de frisca

  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop

  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt

Mod de preparare Tort Ferrero Rocher

ferrero-rocher

ferrero-rocher

tort-fererro-rocher

tort-fererro-rocher

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
  3. Mixeaza pana la diluarea completa.
  4. Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
  5. Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
  6. Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
  7. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  8. Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Crema de ciocolata

  1. Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  2. Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
  3. O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.

Crema de frisca.

  1. Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.

Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.

Asamblare

Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.

Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.

Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.

Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.

Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.

Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).

Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.

tort-fererro-rocher

tort-fererro-rocher

 

tort-fererro-rocher

tort-fererro-rocher

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii

  1. silvia says:

    Bunnn


  2. Minunat tortul!!!!La multi ani Monei! Sa fie sanatoasa ca frumoasa si isteata este.


  3. E minunat tortul!!! Asa ca Mona ta <3 La multi ani sanatosi!


  4. La multi ani printesei tale, sa fie sanatoasa!! Delicios tort, si eu il am pe lista 😉

  5. Luminita says:

    La multi ani, micutei domnisoare! La ingrediente, nu apar alunele care se adauga la crema de ciocolata. Ce cantitate se pune?


  6. Buna dimineata!

    Multumesc frumos tuturor!

    @Luminita, multumesc de atentionare 😉


  7. Inca o data La multi ani fetitei tale! Tare frumos ti-a iesit tortul!


  8. La multi ani printesei tale! Pup!


  9. La multi ani fetitei tale! Tortul e perfect.


  10. La multi ani!!! Demential tortul!

  11. Bucate Apetisante says:

    Zâmbetul micuţei spune totul !
    Daca as sti ca urmeaza sa mananc si eu o felie din tortul asta as reactiona si eu la fel, sau mai rau :)) as ranji cu gura pana la urechi :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email