Tort Padurea neagra

Tort Padurea neagra

tort-padurea-neagra-61546
Pentru o dubla aniversare. Astazi SF.Arhangheli, maine Cezar implineste o frumoasa varsta. La multi ani mie, la multi ani sotului, la multi ani voua. Sa fim cu totii fericiti si s-avem un trai linistit.

Ingrediente

  • 5 oua
  • o cana zahar+doua-trei  linguri
  • o cana faina
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita praf copt
  • 350 ml frisca lichida dulce
  • 350 ml smantana
  • un borcan compot visine
  • un borcan compot prune
  • ciocolata rasa
  • zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
Blatul.
Se mixeaza timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul si sarea.
Trebuie sa-si dubleze volumul , sa se deschida la culoare iar cristalele de zahar sa fie complet topite. Se adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna intr-o forma (cu diametrul de 22 cm) tapetata cu ulei si faina si se coace la foc mediu spre mic pana trece proba scobitoarei.
Cand s-a racit se taie in 3 pe orizontala.
Frisca se mixeaza impreuna cu smantana, zaharul (doua, trei linguri) si zaharul vanilat) pana capata o consistenta ferma.
Se aseaza primul blat, se insiropeaza usor cu zeama de la compot (nu insiropati prea tare ca si frisca il va insiropa) apoi se intinde 1/3 din frisca si un strat de visine fara samburi din compot.
Se aseaza al doilea blat , iar 1/3 frisca si un strat prune din compot apoi ultimul blat care doar se insiropeaza.
Se imbraca cu restul de frisca si se decoreaza cu ciocolata si visine.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. La multi ani,Gaby!
    La multi ani,Cezar!
    Sa va bucurati impreuna de tot ce este bun si frumos!


  2. Ce bun o fi! Inghit in sec.
    Cata cacao?


  3. maria, multumiiim!
    mami, doua linguri. multumesc de atentionare.>:d<


  4. Arata grozav! Great job!


  5. multumesc tare mult, LeBlogPiquant.
    Anisoara, ma duc sa vad!


  6. Vreau si eu o felie, arata minunat.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu morcov

Tort cu morcov

De mult imi doream sa-ncerc un tort cu morcovi si nu-mi pare rau c-am simtit placerea de-a savura si alt desert, cu mult diferit de preferatele mele, amandinele. Ce m-a facut s-aleg varianta de fata, […]

Print Friendly, PDF & Email