zurli

Tort spirala (pentru copii)

Tort spirala (pentru copii)

blat 1
3 oua
2/3 pahar faina
2/3 pahar zahar
o lingura cacao
2 linguri ulei
un vf.cutit sare

blat 2
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri cacao
un vf cutit praf copt

caramel
150 ml frisca lichida
150 gr zahar
o lingura unt

frisca 200ml
smantana pentru gatit 200 ml
zahar pudra – 2 linguri

mouse mure
200 ml frisca
gelatina – un plic
250 gr mure+ 2lg zahar
40 ml apa

frisca si jeluri pentru ornat

Blat 1.
Separati albusurile de galbenusuri .
Mixati albusurile spuma , adaugand sarea apoi  treptat zaharul pana obtineti o compozitie lucioasa si  zaharul e diluat.

Preincalziti cuptorul.

Adaugati galbenusurile , faina cernuta, cacaua  si omogenizati usor. La final adaugati uleiul.
Turnati compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
Coaceti la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Scoateti si lasati la racit.
Blat 2
Separati ulbusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile spuma adaugand zaharul lingura cu lingura. Adaugati apoi galbenusurile, cacaua  si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Omogenizati usor si intindeti compozitia intr-o tava de 22/30 cm tapetata cu hartie pentru copt. Nivelati bine si dati la cuptor la foc mic pentru 15-20  minute. Aveti grija sa nu ardeti foaia, faceti testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca.
Preparati caramelul.
Intr-o craticioara caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului.
Luati de pe foc si adaugati frisca si untul. Omogenizati avand grija la reactii.
Puneti inapoi pe foc si fierbeti la foc mic , amestecand (da in foc) , timp de 6-7 minute. Trebuie sa capete o consistenta grosuta, ca mierea.
Raciti si frecati energic cu o lingura de lemn.

Mixati frisca cu smantana si zaharul pudra.

Intindeti frisca peste foaia de pandispan, (pastrati 2,3 linguri) apoi puneti cu lingura caramel (nu-l veti putea intinde uniform, turnati in fir subtire pe toata suprafata)

Asezati pe un platou blatul rotund.
Ungeti pe mijloc cu frisca.
Din foaia mare taiati 3 fasii . Pe fiecare o asezati „in picioare”, rulata, peste blatul rotund, continuand de fiecare data cu  o alta fasie (vedeti in foto, imi pare rau ca nu am poza cu procedeul)

Montati un inel de tort in jurul blatului rotund.
Mixati cele 200 ml frisca.
Gelatina o puneti la hidratat in 2 linguri apa rece.
Puneti murele, apa si zaharul pe foc. Dati doua trei clocote si opriti focul. In amestecul fierbinte adaugati gelatina hidratata si omogenizati pana la topire.
Ractiti si amestecati cu frisca. Turnati amestecul in locul ramas gol dintre inelul de tort si rulada cu caramel.
Nivelati.
Dati la rece pentru 2-3 ore.

Scoateti de la rece tortul, cu un cutit subtire desprindeti crema de inel, scoateti inelul  si ornati cum doriti, cu frisca, jeleuri, bombonele.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Ce frumos colorat e!


  2. Ce nebunie de culori, super tort!


  3. Cate culori, o adevarata incantare pentru cei mici!


  4. Foarte frumos este cu aceste culori vii, felicitari! 🙂


  5. Este o spirala suprapusa peste un blat? Foarte interesanta reteta! Imi imaginez ce frumos arata sectiunea!


  6. Gabitzu, ai facut o frumusete de tort! o nebunie de culori, si foarte tare structura lui. Felicitari!
    =D>


  7. Frumos e putin spus! Orice copil si-ar dori sa te aiba mama


  8. Foarte frumos si viu colorat. Perfect pentru copii si nu numai.


  9. Super fain tort, si nu numai pentru copii:)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email