zurli

Tort spirala (pentru copii)

Tort spirala (pentru copii)

blat 1
3 oua
2/3 pahar faina
2/3 pahar zahar
o lingura cacao
2 linguri ulei
un vf.cutit sare

blat 2
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri cacao
un vf cutit praf copt

caramel
150 ml frisca lichida
150 gr zahar
o lingura unt

frisca 200ml
smantana pentru gatit 200 ml
zahar pudra – 2 linguri

mouse mure
200 ml frisca
gelatina – un plic
250 gr mure+ 2lg zahar
40 ml apa

frisca si jeluri pentru ornat

Blat 1.
Separati albusurile de galbenusuri .
Mixati albusurile spuma , adaugand sarea apoi  treptat zaharul pana obtineti o compozitie lucioasa si  zaharul e diluat.

Preincalziti cuptorul.

Adaugati galbenusurile , faina cernuta, cacaua  si omogenizati usor. La final adaugati uleiul.
Turnati compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
Coaceti la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Scoateti si lasati la racit.
Blat 2
Separati ulbusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile spuma adaugand zaharul lingura cu lingura. Adaugati apoi galbenusurile, cacaua  si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Omogenizati usor si intindeti compozitia intr-o tava de 22/30 cm tapetata cu hartie pentru copt. Nivelati bine si dati la cuptor la foc mic pentru 15-20  minute. Aveti grija sa nu ardeti foaia, faceti testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca.
Preparati caramelul.
Intr-o craticioara caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului.
Luati de pe foc si adaugati frisca si untul. Omogenizati avand grija la reactii.
Puneti inapoi pe foc si fierbeti la foc mic , amestecand (da in foc) , timp de 6-7 minute. Trebuie sa capete o consistenta grosuta, ca mierea.
Raciti si frecati energic cu o lingura de lemn.

Mixati frisca cu smantana si zaharul pudra.

Intindeti frisca peste foaia de pandispan, (pastrati 2,3 linguri) apoi puneti cu lingura caramel (nu-l veti putea intinde uniform, turnati in fir subtire pe toata suprafata)

Asezati pe un platou blatul rotund.
Ungeti pe mijloc cu frisca.
Din foaia mare taiati 3 fasii . Pe fiecare o asezati „in picioare”, rulata, peste blatul rotund, continuand de fiecare data cu  o alta fasie (vedeti in foto, imi pare rau ca nu am poza cu procedeul)

Montati un inel de tort in jurul blatului rotund.
Mixati cele 200 ml frisca.
Gelatina o puneti la hidratat in 2 linguri apa rece.
Puneti murele, apa si zaharul pe foc. Dati doua trei clocote si opriti focul. In amestecul fierbinte adaugati gelatina hidratata si omogenizati pana la topire.
Ractiti si amestecati cu frisca. Turnati amestecul in locul ramas gol dintre inelul de tort si rulada cu caramel.
Nivelati.
Dati la rece pentru 2-3 ore.

Scoateti de la rece tortul, cu un cutit subtire desprindeti crema de inel, scoateti inelul  si ornati cum doriti, cu frisca, jeleuri, bombonele.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Ce frumos colorat e!


  2. Ce nebunie de culori, super tort!


  3. Cate culori, o adevarata incantare pentru cei mici!


  4. Foarte frumos este cu aceste culori vii, felicitari! 🙂


  5. Este o spirala suprapusa peste un blat? Foarte interesanta reteta! Imi imaginez ce frumos arata sectiunea!


  6. Gabitzu, ai facut o frumusete de tort! o nebunie de culori, si foarte tare structura lui. Felicitari!
    =D>


  7. Frumos e putin spus! Orice copil si-ar dori sa te aiba mama


  8. Foarte frumos si viu colorat. Perfect pentru copii si nu numai.


  9. Super fain tort, si nu numai pentru copii:)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email