Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Un tort tiramisu racoritor si bun pe care-l pregatesc pentru prima oara 🙂

Nu l-am facut foarte mare, fiind pregatit pentru familie, dar voi daca sunteti mai multi prezenti la desert, mariti cantitatile ingredientelor.

Gusturile se completeaza perfect, este un desert echilibrat, care nu pica greu deloc.

Siropul amarui, crema delicata si piscoturile fine, fac din acest tort fara coacere un desert fin care te face sa-ti doresti sa-l repeti si cu alte ocazii.

Bineinteles ca il poti pregati si in portii individuale sau in pahare.

tort tiramisu

Ingrediente tort Tiramisu (diametru de 20 cm)

  • Piscoturi Savoiardi
  • 350 g mascarpone
  • 350 smantana pentru frisca
  • zahar dupa gust
  • o fiola esenta vanilie
  • 50 ml Amaretto
  • cafea preparata
  • cacao neagra

Mod de preparare Tort Tiramisu

Pregatesti crema.

Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra.

Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de dulce (depinde ce smantana folosesti, daca e sau nu indulcita).

Daca simti ca mai trebuie zahar acum pui, nu la final, si continui mixarea pana obtii o crema ferma, pufoasa, teapana, buna pentru ornat. Daca este cazul poti adauga un plic/doua intaritor pentru frisca, dar daca folosesti ingrediente de calitate, crema nu va necesita acest adaos.

Pregatesti o cafea concentrata, o racesti si adaugi in ea Amaretto.

Pregatesti un platou peste care pui un inel de tort.

Asezi piscoturi de jur imprejur, acoperind complet suprafata.

Acoperi fundul cu piscoturi si le insiropezi usor.

Intinzi 1/4 din cantitatea de crema, pui iar piscoturi, insiropezi si intinzi 1/4 crema.

Asezi si al treilea strat de piscoturi, insiropezi si cu ajutorul unui pos la care ai atasat un dui rotund, spritezi crema ramasa.

700 g crema mi-a ajuns perfect 🙂

Pudrezi Tortul Tiramisu cu cacao si-l dai la rece pentru cateva ore.

Scoti inelul si legi piscoturile cu o banda pentru decor. Nu este neaparat, piscoturile se insiropeaza de la crema si se leaga bine de tort si fara, dar arata bine la aspect, mai ales daca-l faci cadou.

Portionezi cu un cutit ascutit pe care-l stergi cu o carpa umeda dupa fiecare felie. Tai felii generoase, cuprinzand in felie 2-3 piscoturi din laterala.

tiramisu-1

tiramisu-2

tiramisu-3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email