zurli

Trubochki – Cornulete Rusesti

Trubochki – Cornulete Rusesti

 

Pe lista fiecarui pasionat de gatit se gaseste un sir luuuuung de retete in asteptare.

Asa se face ca unele trec in coada pe cand altele-s propulsate direct in top :))

Probabil numarul mic de ingrediente, o imagine apetisanta sau diferite calitati ale preparatului respectiv te fac sa le incerci primele desi lista are un sir interminabil :))

Rapide, cu doar 3 ingrediente pentru aluat si 2 pentru umplutura. Un aluat ce merita toate laudele! – Foietat, fraged, moale, bun si usor de modelat.

Asta pot eu zice de aceste cornulete.

Acest aluat se poate prepara si pastra la congelator pana la 3 luni.

Sunt sigura ca de-acum nu vor mai exista sarbatori fara aceste cornulete.

cornulete-rusesti1cornulete-rusesti2

 

Ingrediente

  • Aluat fraged
  • 250 g unt
  • 400 g faina alba
  • 250 ml smantana (32% grasime)
  • Umplutura
  • 150 g nuca tocata grosier
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • Zahar pudra – pentru servit cornuletele

trubonki

Mod de preparare Trubochki – Cornulete Rusesti
Amestecati intr-un bol zaharul vanilat cu nucile, apoi ocupati-va de aluat.

Amestecati untul rece, taiat cubulete, cu faina cernuta, pana obtineti un amestec nisipos, apoi adaugati smantana si framantati rapid un aluat omogen pe care-l adunati intr-o bila rotunda.

Il acoperiti cu folie alimentara si-l dati la rece pentru cel putin o ora.

Scoateti apoi aluatul de la rece si-l impartiti in patru bile.

O bila o opriti pentru modelat cornulete, restul le tineti la frigider pana la folosire.

Aplatizati bila de aluat cu ajutorul sucitorului pana obtineti o foaie rotunda, de aproximativ 3mm.

Impartiti aluatul in 8 triunghiuri si puneti la baza fiecaruia cate o lingurita de umplutura.

Rulati incepand de la baza, formand cornulete pe care le asezati in tava in care ati pus hartie pentru copt.

Procedati la fel cu celelalte bile de aluat.

Lasati tavile cu cornulete pentru o ora la rece (daca nu aveti timp sa le coaceti le puteti lasa si doua zile) apoi coaceti cornuletele in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 20 de minute.

Cornuletele trebuie doar sa inceapa sa se aureasca usor.

Pentru ca-mi cunosc cuptorul, eu le-am lasat 8 minute pe treapta de la mijloc a cuptorului si 14-15 minute pe cea de sus.

Le lasati sa se raceasca usor, apoi le pudrati cu zahar pudra.

Sursa de inspiratie

cornulete

cornulete-2

cornulete-3

cornulete-4

cornulete-5

c

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Ce fel de smântână? Dulce de gătit sau fermentata ?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email