Trubochki – Cornulete Rusesti

Trubochki – Cornulete Rusesti

 

Pe lista fiecarui pasionat de gatit se gaseste un sir luuuuung de retete in asteptare.

Asa se face ca unele trec in coada pe cand altele-s propulsate direct in top :))

Probabil numarul mic de ingrediente, o imagine apetisanta sau diferite calitati ale preparatului respectiv te fac sa le incerci primele desi lista are un sir interminabil :))

Rapide, cu doar 3 ingrediente pentru aluat si 2 pentru umplutura. Un aluat ce merita toate laudele! – Foietat, fraged, moale, bun si usor de modelat.

Asta pot eu zice de aceste cornulete.

Acest aluat se poate prepara si pastra la congelator pana la 3 luni.

Sunt sigura ca de-acum nu vor mai exista sarbatori fara aceste cornulete.

cornulete-rusesti1cornulete-rusesti2

 

Ingrediente

  • Aluat fraged
  • 250 g unt
  • 400 g faina alba
  • 250 ml smantana (32% grasime)
  • Umplutura
  • 150 g nuca tocata grosier
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • Zahar pudra – pentru servit cornuletele

trubonki

Mod de preparare Trubochki – Cornulete Rusesti
Amestecati intr-un bol zaharul vanilat cu nucile, apoi ocupati-va de aluat.

Amestecati untul rece, taiat cubulete, cu faina cernuta, pana obtineti un amestec nisipos, apoi adaugati smantana si framantati rapid un aluat omogen pe care-l adunati intr-o bila rotunda.

Il acoperiti cu folie alimentara si-l dati la rece pentru cel putin o ora.

Scoateti apoi aluatul de la rece si-l impartiti in patru bile.

O bila o opriti pentru modelat cornulete, restul le tineti la frigider pana la folosire.

Aplatizati bila de aluat cu ajutorul sucitorului pana obtineti o foaie rotunda, de aproximativ 3mm.

Impartiti aluatul in 8 triunghiuri si puneti la baza fiecaruia cate o lingurita de umplutura.

Rulati incepand de la baza, formand cornulete pe care le asezati in tava in care ati pus hartie pentru copt.

Procedati la fel cu celelalte bile de aluat.

Lasati tavile cu cornulete pentru o ora la rece (daca nu aveti timp sa le coaceti le puteti lasa si doua zile) apoi coaceti cornuletele in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 20 de minute.

Cornuletele trebuie doar sa inceapa sa se aureasca usor.

Pentru ca-mi cunosc cuptorul, eu le-am lasat 8 minute pe treapta de la mijloc a cuptorului si 14-15 minute pe cea de sus.

Le lasati sa se raceasca usor, apoi le pudrati cu zahar pudra.

Sursa de inspiratie

cornulete

cornulete-2

cornulete-3

cornulete-4

cornulete-5

c

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Ce fel de smântână? Dulce de gătit sau fermentata ?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Mi-am cucerit copiii la cel mai inalt nivel! :)) Asa cum m-au cucerit pe mine vizual, cand i-am vazut la Miha  Pe voi nu stiu cu ce-o sa va cuceresc. Fie cu modul atat de […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

De mult am in gand prajitura asta, da’ uite ca abia acum i-a venit randul. Da’ cat e de buna! Da’ cat de bine merge la cafea! Bine…se consuma cu moderatie, e cu crema de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email