Trubochki – Cornulete Rusesti

Trubochki – Cornulete Rusesti

 

Pe lista fiecarui pasionat de gatit se gaseste un sir luuuuung de retete in asteptare.

Asa se face ca unele trec in coada pe cand altele-s propulsate direct in top :))

Probabil numarul mic de ingrediente, o imagine apetisanta sau diferite calitati ale preparatului respectiv te fac sa le incerci primele desi lista are un sir interminabil :))

Rapide, cu doar 3 ingrediente pentru aluat si 2 pentru umplutura. Un aluat ce merita toate laudele! – Foietat, fraged, moale, bun si usor de modelat.

Asta pot eu zice de aceste cornulete.

Acest aluat se poate prepara si pastra la congelator pana la 3 luni.

Sunt sigura ca de-acum nu vor mai exista sarbatori fara aceste cornulete.

cornulete-rusesti1cornulete-rusesti2

 

Ingrediente

  • Aluat fraged
  • 250 g unt
  • 400 g faina alba
  • 250 ml smantana (32% grasime)
  • Umplutura
  • 150 g nuca tocata grosier
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • Zahar pudra – pentru servit cornuletele

trubonki

Mod de preparare Trubochki – Cornulete Rusesti
Amestecati intr-un bol zaharul vanilat cu nucile, apoi ocupati-va de aluat.

Amestecati untul rece, taiat cubulete, cu faina cernuta, pana obtineti un amestec nisipos, apoi adaugati smantana si framantati rapid un aluat omogen pe care-l adunati intr-o bila rotunda.

Il acoperiti cu folie alimentara si-l dati la rece pentru cel putin o ora.

Scoateti apoi aluatul de la rece si-l impartiti in patru bile.

O bila o opriti pentru modelat cornulete, restul le tineti la frigider pana la folosire.

Aplatizati bila de aluat cu ajutorul sucitorului pana obtineti o foaie rotunda, de aproximativ 3mm.

Impartiti aluatul in 8 triunghiuri si puneti la baza fiecaruia cate o lingurita de umplutura.

Rulati incepand de la baza, formand cornulete pe care le asezati in tava in care ati pus hartie pentru copt.

Procedati la fel cu celelalte bile de aluat.

Lasati tavile cu cornulete pentru o ora la rece (daca nu aveti timp sa le coaceti le puteti lasa si doua zile) apoi coaceti cornuletele in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 20 de minute.

Cornuletele trebuie doar sa inceapa sa se aureasca usor.

Pentru ca-mi cunosc cuptorul, eu le-am lasat 8 minute pe treapta de la mijloc a cuptorului si 14-15 minute pe cea de sus.

Le lasati sa se raceasca usor, apoi le pudrati cu zahar pudra.

Sursa de inspiratie

cornulete

cornulete-2

cornulete-3

cornulete-4

cornulete-5

c

 

 

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Ce fel de smântână? Dulce de gătit sau fermentata ?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]