zurli

turte-banatene-2

turte-banatene-2

Turte banatene

turte-banatene

turte-banatene

500 gr faina
un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
o lingura ulei
200 ml lapte
1/2 lingurita sare
un ou

o lingura ulei pt uns
ulei pentru prajit (200-250ml)

gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana – ce doriti dvs.

Cernem faina-ntr-un vas adanc.

Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea su o lingura ulei.
Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte).
Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.

Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm.
Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul.
Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm.
Taiem patrate pe care le punem un uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.

Le servim cu unt,gem,dulceata..etc…

Sursa- Revista Practic in bucatarie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. bestiale, cred ca aman gogosile 🙂 nici nu stiu de cand n-am mai mancat din astea, cam de cand mai mergem in vacanta la sat :(, mult de atunci. multam de aducere aminte, Gabi. zi faina!


  2. Demult nu am mancat asa ceva,sunt delicioase oare le pot face pe lespede?
    Te pup!


  3. …cu gem de prune :D! arada delicios … ce mai … papa buuuun!


  4. Foarte faine! Le faceam si eu, dar adaugam in compozitie telemea rasa.
    Imi place foarte mult porezentarea!


  5. Musai sa le fac si eu la ai mei! 😉


  6. Bun,bun si cred ca merge cu mai multe!Ma inspira la o crema de branza cu ceapa verde:)


  7. bune cred: ca de frumoase is tare frumoase.
    pup


  8. Sincer , n-am mancat Gabytule asa ceva , dar daca tu le-ai testat , sunt convinsa ca-s extra .
    Onestiul pupa fata .
    Prezantarea in cosulet este intr-un mare fel …


  9. Ceva de genul ne facea mama cand eram mici, si acum mai presteaza uneori :))
    Fooooarte bune cu gem!


  10. N-am mancat asa ceva… sunt bune rau zici, nu?? pupici


  11. Vai cum creste lista mea cu „must do ” . 🙂


  12. de multa vreme nu am mai papat asa minunatii !!!! … bravooo!!!


  13. Ce turtite faine, imi aduc aminte de copilarie cand le mancam inca fierbinti cu branza telemea in mijloc, mmmm, un deliciu.


  14. nu am mancat niciodata, dar descrierea, ingredientele si fotografia ma indeamna sa le incerc cat mai rapid! foarte frumos blogul tau :*

    o seara excelenta!


  15. Ador turtele astea! Vin si eu cu cosuletul 😀


  16. Bunica mi le facea foarte des ; cam tot timupl cand mergeam la ea 🙂 Foarte bune !!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email