turte-banatene-2

turte-banatene-2

Turte banatene

turte-banatene

turte-banatene

500 gr faina
un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
o lingura ulei
200 ml lapte
1/2 lingurita sare
un ou

o lingura ulei pt uns
ulei pentru prajit (200-250ml)

gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana – ce doriti dvs.

Cernem faina-ntr-un vas adanc.

Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea su o lingura ulei.
Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte).
Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.

Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm.
Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul.
Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm.
Taiem patrate pe care le punem un uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.

Le servim cu unt,gem,dulceata..etc…

Sursa- Revista Practic in bucatarie

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. bestiale, cred ca aman gogosile 🙂 nici nu stiu de cand n-am mai mancat din astea, cam de cand mai mergem in vacanta la sat :(, mult de atunci. multam de aducere aminte, Gabi. zi faina!


  2. Demult nu am mancat asa ceva,sunt delicioase oare le pot face pe lespede?
    Te pup!


  3. …cu gem de prune :D! arada delicios … ce mai … papa buuuun!


  4. Foarte faine! Le faceam si eu, dar adaugam in compozitie telemea rasa.
    Imi place foarte mult porezentarea!


  5. Musai sa le fac si eu la ai mei! 😉


  6. Bun,bun si cred ca merge cu mai multe!Ma inspira la o crema de branza cu ceapa verde:)


  7. bune cred: ca de frumoase is tare frumoase.
    pup


  8. Sincer , n-am mancat Gabytule asa ceva , dar daca tu le-ai testat , sunt convinsa ca-s extra .
    Onestiul pupa fata .
    Prezantarea in cosulet este intr-un mare fel …


  9. Ceva de genul ne facea mama cand eram mici, si acum mai presteaza uneori :))
    Fooooarte bune cu gem!


  10. N-am mancat asa ceva… sunt bune rau zici, nu?? pupici


  11. Vai cum creste lista mea cu „must do ” . 🙂


  12. de multa vreme nu am mai papat asa minunatii !!!! … bravooo!!!


  13. Ce turtite faine, imi aduc aminte de copilarie cand le mancam inca fierbinti cu branza telemea in mijloc, mmmm, un deliciu.


  14. nu am mancat niciodata, dar descrierea, ingredientele si fotografia ma indeamna sa le incerc cat mai rapid! foarte frumos blogul tau :*

    o seara excelenta!


  15. Ador turtele astea! Vin si eu cu cosuletul 😀


  16. Bunica mi le facea foarte des ; cam tot timupl cand mergeam la ea 🙂 Foarte bune !!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]