Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar?

Eu zic ca nimic! :))

Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de la telemeaua de oaie…mmmm.

Trebuie sa va faceti!

turte-cu-branza

Ingrediente Turte cu branza si marar

  • Aluat turte
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • Umplutura
  • 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana ; daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura)
  • 200 g telemea de oaie
  • marar verde tocat
  • o lingurita zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • sare dupa gust

turte-cu-branza-2

[preparare title=”Mod de preparare Turte cu branza si marar”]

  1. Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.
  2. Aluat turte
  3. Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.
  4. Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).
  5. Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.
  6. Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.
  7. Imparte aluatul in zece bile egale.
  8. Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.
  9. Pune o lingura de umplutura de branza.
  10. Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile 😀 )
  11. Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.
  12. Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat 🙂
  13. Gata! Foarte simplu, asa-i?

Sursa de inspiratie

[/preparare]

turte

turte-2

turte3

turte-4

turte5

turte6

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Aluatul tau pare extrem de fraged, nu-mi dau seama de ce dar al meu nu iese niciodata asa. Aveti vreun sfat?


  2. As vrea sa fac si eu… oare la cuptor merg facute??! Mulțumesc!


  3. Chiar astăzi am sa le fac,arată super!!!☺☺

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email