zurli

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar?

Eu zic ca nimic! :))

Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de la telemeaua de oaie…mmmm.

Trebuie sa va faceti!

turte-cu-branza

Ingrediente Turte cu branza si marar

  • Aluat turte
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • Umplutura
  • 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana ; daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura)
  • 200 g telemea de oaie
  • marar verde tocat
  • o lingurita zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • sare dupa gust

turte-cu-branza-2

[preparare title=”Mod de preparare Turte cu branza si marar”]

  1. Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.
  2. Aluat turte
  3. Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.
  4. Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).
  5. Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.
  6. Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.
  7. Imparte aluatul in zece bile egale.
  8. Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.
  9. Pune o lingura de umplutura de branza.
  10. Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile 😀 )
  11. Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.
  12. Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat 🙂
  13. Gata! Foarte simplu, asa-i?

Sursa de inspiratie

[/preparare]

turte

turte-2

turte3

turte-4

turte5

turte6

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Aluatul tau pare extrem de fraged, nu-mi dau seama de ce dar al meu nu iese niciodata asa. Aveti vreun sfat?


  2. As vrea sa fac si eu… oare la cuptor merg facute??! Mulțumesc!


  3. Chiar astăzi am sa le fac,arată super!!!☺☺

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Print Friendly, PDF & Email