Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar?

Eu zic ca nimic! :))

Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de la telemeaua de oaie…mmmm.

Trebuie sa va faceti!

turte-cu-branza

Ingrediente Turte cu branza si marar

  • Aluat turte
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • Umplutura
  • 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana ; daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura)
  • 200 g telemea de oaie
  • marar verde tocat
  • o lingurita zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • sare dupa gust

turte-cu-branza-2

[preparare title=”Mod de preparare Turte cu branza si marar”]

  1. Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.
  2. Aluat turte
  3. Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.
  4. Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).
  5. Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.
  6. Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.
  7. Imparte aluatul in zece bile egale.
  8. Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.
  9. Pune o lingura de umplutura de branza.
  10. Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile 😀 )
  11. Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.
  12. Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat 🙂
  13. Gata! Foarte simplu, asa-i?

Sursa de inspiratie

[/preparare]

Conde

turte

turte-2

turte3

turte-4

turte5

turte6

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Aluatul tau pare extrem de fraged, nu-mi dau seama de ce dar al meu nu iese niciodata asa. Aveti vreun sfat?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]

Gogosi de post

Gogosi de post

Mod de preparare Gogosi de post: La modul de preparare…prea mare filozofie nu-i. Pregatesti un bol curat in care torni faina si faci o gropita in mijloc.Intr-o canita diluezi drojdia cu putina apa calda. Adaugi 2 lingurite de faina, omogenizezi si torni in gropita formata in faina. Lasi 10 minute sa creasca.Adaugi zaharul, sarea, uleiul, coaja rasa si zaharul vanilat.[…]