mnb

Varza a la Cluj

3.2KVizualizări
0
(0)
Cu singuranta Varza a la Cluj se face-n fel si chip, fiecare pregatind-o cum a
mostenit-o, insa cred ca din fiecare varianta iese ceva bun de tot.

Ingrediente

  • o varza mare
  • 500 gr carne tocata
  • o ceasca mare orez (aproximativ 300 gr)
  • cimbru dupa gust
  • 3 linguri pasta tomate
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • ulei

Mod de preparare

Varza se toaca  (depinde cum o preferati) si se freaca cu putina sare.
Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine.
Ceapa tocata se caleste, se adauga carnea, pasta de tomate, sare si piper. Se calesc 10 minute.
Orezul se spala bine si se fierbe 10 minute in aproximativ 200 ml apa (pana se umfla si absoarbe apa. Se adauga cimbrul.
Cele trei compozitii se amesteca ; se potriveste gustul de sare si piper si se toarna intr-un vas termorezistent (yena, tuci, vas de lut, tajine) uns cu unt.
Nu strica deloc niste bucatele de afumatura pe ici-colo.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate.
Varza a la Cluj se serveste cu mamaligutza sau paine, cu ardei iute si smantana.
Bineinteles, acest preparat se poate asambla in vas si in straturi, alternand compozitiile.
Pofta mare!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

6 Comments

Leave a Reply

eight + 20 =