mnb

Varza la cuptor, cu rasol afumat

4.17KVizualizări
4.4
(5)
Print Friendly, PDF & Email

Varza la cuptor

Varza la cuptor, cu rasol afumat
 
Autor: 
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 
  • doua verze murate
  • doua cepe
  • o cana suc de rosii/rosii tocate/pasta de gogosari (de care aveti prin casa; eu am pus ultima varianta, e un amestec de rosii, gogosari, ceapa, condimentate frumos, fierte si conservate)
  • optional - o lingura zarzavat pentru iarna (contine morcov,patrunjel,pastarnac, gogosar, kapia, ardei)
  • 3 foi de dafin
  • putin cimbru
  • patrunjel verde
  • un rasol afumat, dezosat
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare varza la cuptor

Taie cotoarele verzelor, toaca varza si las-o jumatate de ora in apa calduta, la desarat.

Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa curatata, spalata si taiata juliene.

Las-o la calit pana se rumeneste frumos si adauga zarzavatul si pasta de gogosar.

Caleste 5 minute amestecand cand si cand. Adauga foile de dafin.

Pune rasolul la fiert in apa cu putina sare, lasa sa dea un clocot. Scurge apa si feliaza rasolul.

Stoarce varza murata si amestec-o intr-un bol mare cu amestecul de ceapa.

Intr-o tava mare aseaza bucatile de rasol, iar deasupra distribuie uniform varza.Toarna o canutza de apa.

Baga tava la cuptor si lasa la foc mediu pentru 2-3 ore.

Amesteca din cand in cand si scoate bucatile de rasol la iveala :)).

Spre final adauga putin cimbru si patrunjelul.

Fierbinte, varza la cuptor o servesti cu mamaliguta.

 

 

varza la cuptor

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 Comments

Leave a Reply

two × 1 =

Voteaza reteta: