Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase.

Asa sunt si aceste cosulete de foietaj, care se fac atat de simplu, iar umplutura e atat de versatila!

De data asta eu am ales salata de ciuperci pe care o gasiti aici , dar puteti varia gama, sa le umpleti cu crema de branza, pate sau icre.

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • un ou
  • optional – mac sau susan

Pregatiti foaia de aluat de foietaj scotand-o de la rece exact in momentul in care o veti folosi.

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Decupati cu ajutorul unul pahar cerculete egale.

Jumatate din numarul cerculetelor vor fi din nou decupate doar pe mijloc – eu ma folosesc de un dop de la o sticla de plastic 😉

Cerculetele nedecupate pe mijloc vor fi puse in tava tapetata cu hartie pentru copt si unse cu ou batut, apoi asezat deasupra fiecaruia un cerculet cu mijloc gol (unde va veni umplutura). Intepati mijlocul cu o furculita.

Optional ungeti cu ou batut si presarati mac/susan.

Introduceti tava in cuptor si coaceti cosuletele pana ce se auresc frumos, aprox 15-20 minute.

Eu am deschis cuptorul la jumatatea timpului de coacere si am apasat usor cu mana foietajul crescut excesiv, pentru a avea foietaj crescut uniform.

Reci, le umpleti dupa preferinte 😉

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinte cu telemea sarata

Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email