zurli

Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase.

Asa sunt si aceste cosulete de foietaj, care se fac atat de simplu, iar umplutura e atat de versatila!

De data asta eu am ales salata de ciuperci pe care o gasiti aici , dar puteti varia gama, sa le umpleti cu crema de branza, pate sau icre.

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • un ou
  • optional – mac sau susan

Pregatiti foaia de aluat de foietaj scotand-o de la rece exact in momentul in care o veti folosi.

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Decupati cu ajutorul unul pahar cerculete egale.

Jumatate din numarul cerculetelor vor fi din nou decupate doar pe mijloc – eu ma folosesc de un dop de la o sticla de plastic 😉

Cerculetele nedecupate pe mijloc vor fi puse in tava tapetata cu hartie pentru copt si unse cu ou batut, apoi asezat deasupra fiecaruia un cerculet cu mijloc gol (unde va veni umplutura). Intepati mijlocul cu o furculita.

Optional ungeti cu ou batut si presarati mac/susan.

Introduceti tava in cuptor si coaceti cosuletele pana ce se auresc frumos, aprox 15-20 minute.

Eu am deschis cuptorul la jumatatea timpului de coacere si am apasat usor cu mana foietajul crescut excesiv, pentru a avea foietaj crescut uniform.

Reci, le umpleti dupa preferinte 😉

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Print Friendly, PDF & Email