Week-end intre prieteni, marca Delaco

Week-endul trecut ne-a indreptat rotile masinii catre Casa Mara din Slanic. Acolo, o parte dintre minunatii “bucatarasi”, premiati in urma unui concurs gustos si interesant sponsorizat de compania Delaco, urmau sa-si petreaca un sfarsit de saptamana marca “bucataras.ro”.

DSC07086

3

Desi raspunsul meu vizavi de aceasta intalnire a inclinat mai mereu catre negatie, lucrurile s-au asezat perfect in dimineata zilei de vineri. Am pornit voiosi catre Sud Estul tarii unde urma sa petrecem cateva zile alaturi de unii dintre cei mai frumosi oameni. Si am descoperit un mediu cald, prietenos, vesel, “condimentat” la greu cu bucate gatite cu pricepere, combinatii perfecte, dezinvoltura si originalitatea lui Radu Popovici, gazda noastra.

Daca drumul cu doi copii a fost destul de greu, ajunsi cu bine la destinatie, fiecare kilometru a fost rasplatit din plin de cei prezenti, de evenimentul marca Delaco, de bucatele delicioase pregatite de Radu Popovici. Cu siguranta nu ne-ar fi deranjat sa mergem chiar pan’ la capatul lumii :p :))

Intrati in rol de parca ar fi fost acolo de la nastere, :)) Buni, Motanel, Medi, George, Meri, Ady, Mihaela si Andrei ne-au asteptat cu o gramada de bunatati, de parca noi am fi fost personajele principale. :)) Asezata direct la masa,”gazdele”preluand inclusiv grija copiilor, m-am simtit atat de rasfatata incat am uitat de oboseala celor 9 ore de drum, savurand odata cu bucatele si emotia revederii. (pe toti cei prezenti ii stiam) Am ras, am povestit, ne-am bucurat ca virtualul nu distorsionase cu nimic afinitatea dintre noi. Mai tarziu au sosit Ina si Costel, veseli, „fresh” de parca atunci se trezisera din somn, gata de o noua zi. :))Ne-am retras tarziiiiu in camerele primitoare ale pensiunii, cufundandu-ne intr-un somn greu, asteptand cu drag urmatoarea zi.

7

Sa cobori tiptil pe scari temandu-te sa n-o trezesti pe mofturoasa de Medi… a fost o adevarata provocare :))), dar, de care, drept sa spun… nu prea am tinut cont, desi a parut ca da. :))

Trezita iiiiiiiiiintr-un tarziu, :)) am pedepsit-o sugerandu-i discret sa participe la pregatirea micului dejun, pentru ca eu si Meri aveam de baut cafele si de navigat pe net. Treburi importante, deci! 😀

Cezar, George si Medi au asezat tacticos platourile cu bunatati si ne-au invitat la masa, alaturi de Buni, Motanel si proaspat sositii, Clementina si sotul ei, doi oameni calzi si prietenosi, pe care i-am indragit de la primul salut.

9

Timpul a zburat, au inceput sa-si faca aparitia si ceilalti bucatarasi dragi, Panacris si Gabi, Simona si Florin, Ruxy si Dan, trei cupluri frumoase, elegante si emotionate care s-au integrat imediat in atmosfera vesela a grupului.

13

Ne-am ocupat timpul cum am stiut mai bine si mai frumos in timp ce asteptam cu nerabdare pranzul pregatit de Radu. Meniul pe baza de branzeturi Delaco a fost completat de bunatati de laAgricola Bacau, Halewood România si CampingGrill.ro.

sponsori

Intre timp si-au facut aparitia Victor, Liliana si Mara, familia preferata a grupului :)) (sunteti minunati! ) si cuplul Raluca si Seby, doi tineri frumosi cu care, din pacate, n-am apucat sa schimb prea multe impresii. Dar ne revedem in august, asa-i?

Branza de capra (simpla si cu ierburi aromate) cu rosii si pesto, supa crema de rosii cu branza Brie, rulada de piept de pui cu spanac, mozzarella si cascaval afumat, cu garnitura de ciuperci, tort de lamaie cu mascarpone si crema ceva fin, sunt preparatele care au constituit un pranz delicios. Tortul de final mi-a ramas intiparit in minte si-n papile incat, cu prima ocazie, il voi prepara si eu.

24

26

31

25Povestile la masa rotunda, berile reci, vinurile aromate si canile de cafea cu lapte au fost ingredientele celor cateva ore petrecute impreuna. S-a povestit ras, ras si iar ras :))), s-au legat prietenii, s-au sudat cele vechi, iar timpul a zburat iute ca nici nu l-am simtit. Nici n-am observat cand s-au alaturat grupului Gusti, Irina, Catalin si Oana.

Pst, ce gogonata am zis! – :)))) A fost ceva de genul: „Sase, vine sefu’!”:)))), dar nu ne-a tinut mult, ca-s niste oameni de nota 20! Asa de frumosi si tineri, asa de calzi si modesti, dar tare ma intreb eu acum… oare n-au venit de fapt pentru cina delicioasa care o pregatea intre timp Radu dupa cortina? Ia sa-i intreb ;;) :)))

by

La cina Radu ne-a incantat papilele gustative oferindu-ne platouri cu branzeturi Castello Blue, Emmentaler, Camembert, Brie si dulce-de-iute, dovlecei la gratar cu branza de capra, oregano si ulei de masline extra virgin, muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si cartofi la gratar, fructe marinate in brandy si lichior, gatite la gratar, cu sos de branzeturi fine, aromatizate cu mirodenii si stropite cu sirop de nuci verzi. Toate au fost grozav de bune, dar ca o fana a dulciurilor ce sunt, tot desertul a fost cel care m-a dat pe spate. Aniversarea zilei de nastere a lui Ruxy a accentuat si mai mult emotia si presiunea (pozitiva) evenimentului, aceasta stapanindu-si cu greu lacrimile cand intregul grup i-a urat din suflet La multi ani! S-au savurat bunatatile, s-au facut fotografii ce ne vor aminti mereu de acest eveniment deosebit.

1

m

Tarziu de tot am simtit ca mos Ene ma invita catre perna moale lasand totusi pe bancile din curte oameni dragi asupra carora oboseala inca nu-si pusese amprenta.

Dimineata ne-a regasit pe toti veseli, cu zambete calde pe chipuri, dar cu o urma de tristete la gandul ca doar cateva ore ne mai desparteau de plecare. Am incercat sa facem abstractie gandindu-ne ca ne vom reintalni in curand si-am savurat din nou micul dejun copios  pe care Radu ni l-a oferit intr-o prezentare de clasa. Ce-am avut in meniu? Salata de rosii cu laptuci si frunze, cu miez de lapte, castraveti cu marar si ulei de masline extra virgin, platouri cu mai multe feluri de cascavaluri si mezeluri, dulceturi, unt, chifle proaspete, oua fierte, cafea si ceai.

Saru’mana pentru masa! 🙂

SlanicBucataras10

 br

Incet, incet grupul a inceput sa se micsoreze, bagajele sa devina din nou pline, fiecare cu destinatia „home”, in functie de mijloacele de transport avute la dispozitie.

Nu-mi plac finalurile, nu-mi place sa ma despart de oameni dragi, asa ca nu voi insista prea mult pe partea asta, ci voi multumi din nou celui care a facut posibil acest week-end minunat intre prieteni, Gusti (bucataras.ro), sponsorului principal Delaco, care ne ofera mereu bunatati, inovatie si gust si, nu-n ultimul rand, gazdei noastre Radu Popovici care a pus suflet si pricepere in bucate, in tot ce a insemnat sederea noastra la Casa Mara, din Slanic Prahova.

DSC07221

2

Fotografiile postate sunt o combinatie intre cele personale, cele postate de bucatarasi pe site , plus una de la Radu.

Multumiri!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Bravo dragilor!
    Asemenea intalniri sunt prilej de mare bucurie , legare de prietenii si impartasire de pasiuni.


  2. Putin a lipsit sa nu fiu si eu cu voi! Foarte frumos ai povestit, parca am fost si eu prezenta.


  3. Foarte frumos ai scris! Ma bucur mult pentru voi, cred ca o particica din tine mai e inca acolo! >:D<

  4. merisor says:

    Ma bucur ca am fost acolo si am trait momentele descrise asa frumos de tine!


  5. Ce frumooooos!Gaby cat mi-as fi dorit sa fiu si eu acolo!!!…poate altadata…
    Va pup cu mare drag pe toti!

  6. Dragoi V. says:

    Foarte frumoasa intalnirea cu prietenii,gustarile au fost minunate.


  7. Cat de frumos a fost, ce atmosfera vesela, oameni minunati. O intalnire de nota 20. Va pupacesc!


  8. Zile minunate petrecute impreuna!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
6 ani de dulce cu Green Sugar

6 ani de dulce cu Green Sugar

Imi plac aniversarile! Mai ales atunci cand sarbatoriti sunt prieteni vechi si dragi, colaboratori cu care de fiecare data am avut proiecte frumoase, provocatoare, pline de gust si sanatate! In octombrie se implinesc 6 ani  […]

Apel umanitar

Apel umanitar

Dragii mei! Va rapesc cateva momente sa va povestesc de Bianca. Fata pe care as putea sa o privesc de fiecare data cand ma vait din cauza unor lipsuri sau probleme inchipuite 🙂. Locuieste langa […]

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Am degresat ouale si ma pregateam sa le vopsesc. Rosii, asa cum o fac de cand ma stiu. Si mi-a venit chef de joaca :)). De-o joaca multicolora! 🙂 Asa ca m-am indreptat catre dulapurile […]

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

O portie de mancare ramasa, alimente perisabile, preparate ce nu pot fi congelate? FoodSaver le rezolva pe toate! Caserolele speciale de vidare FoodSaver conserva orice, pastrandu-le de pana la 5 ori mai mult decat pastrarea […]