mnb

Afinata reteta de casa

3.93KVizualizări
5
(3)

Afinata de casa este reteta pentru care din nou trebuie sa schimb autorul retetei, sa-l trec pe Cezar :))

Cum am scris si la muraturi, de conserve si bauturi in general se ocupa el.

Bine…nu de gem sau gogosari cu sos :)), dar afinata, visinata, muraturi, astea tin de specialitatea lui.

afinata reteta

Cum se face afinata de casa
 
Autor: 
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 
  • Avem nevoie de
  • afine bine coapte
  • zahar
  • palinca
Note
bineinteles ca adaosul de bautura alcoolizata depinde de "autor" :))
unii pun alcool etilic, altii tuica, palinca sau vodka

 

afinata

Mod de preparare reteta afinata

Afinele bine coapte se curata de impuritati.

Se aseaza intr-o damingeana, in straturi. La fiecare kilogram de afine se pun 550-600 grame de zahar.

Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se leaga damingeana la gura cu o bucata de tifon dublu.

Se pune damigeana in beci, la rece, pentru o saptamana, apoi se agita bine si se mai lasa inca o saptamana.

Cand zaharul e topit, siropul are o culoare superba si un gust inconfundabil, se pregateste afinata.

La noi acasa gusturile nu se discuta. Eu o prefer mai slaba si mai colorata, sotul…mai alcoolizata :))

Noi scurgem siropul (impreuna cu o parte din afine)  si amestecam cu palinca dupa gust.

Este si varianta in care puteti turna palinca si deasupra afinelor, in damingeana, tot dupa gust, insa noi preferam prima varianta, deoarece din acel sirop mai folosim si pentru deserturi sau bauturi racoritoare.

Hai noroc!

afinata

Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

six + twelve =

Voteaza reteta: