Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme - Rețete Papa Bun

mnb

Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

3.62KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Sunt dependenta de eclere si choux-uri! In toate marimile, cu toate cremele, oricum ar fi, m-apuc de ele si de oprit …mai greu.

Zilele trecute am zarit la Chef Nicolae Tomescu o reteta de baza pentru coji si, cum nu testasem niciodata  (sau cel putin nu-mi amintesc…) varianta cu unt si lapte, m-am decis s-o incerc.

Ce sa zic? Perfecta!

Intai am facut blatul de la prajitura ecler, iar apoi coji pentru mini choux-uri.

Aluatul se pregateste si se coace fara cusur!

aluat pentru ecler si choux a la creme

Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

Aveti nevoie de

  • 120 g faina alba
  • 120 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 80 g unt
  • putina sare
  • 4 oua

Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

Mod de preparare Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

Preincalzeste cuptorul la 200 grade

Pune intr-un vas apa, laptele, untul si sarea. Pune la foc mic vasul.

In momentul in care a dat in clocot amestecul, ia vasul de pe foc, pune faina, toata o data, si amesteca energic.

Pune vasul inapoi pe foc si mai amesteca timp de un minut.

Lasa la racorit 2 minute, amestecand usor sa scoti aburul, apoi incepe sa pui ouale, unul cate unul, amestecand cu telul dupa fiecare pana-l incorporezi, apoi treci la urmatorul.

Pui aluatul intr-un posh si spritezi in tava tapetata cu hartie de copt fie batoane pentru eclere, fie aveline pentru mini choux. Lasa loc intre ele.

Introdu tava in cuptor, pe treapta 3 si coace pentru 15 minute la 200 grade, apoi redu temperatura la 160 grade si mai lasa 15 minute.

Lasa cojile la racit apoi foloseste-le dupa bunul plac pentru a obtine eclere, choux, profiterol, tort ecler sau ce vrei tu.

Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

Aluat pentru ecler și choux a la creme

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns