Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme - Rețete Papa Bun

mnb

Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

4.96KVizualizări
1
(1)
Print Friendly, PDF & Email

Sunt dependenta de eclere si choux-uri! In toate marimile, cu toate cremele, oricum ar fi, m-apuc de ele si de oprit …mai greu. Zilele trecute am zarit la Chef Nicolae Tomescu o reteta de baza pentru coji si, cum nu testasem niciodata  (sau cel putin nu-mi amintesc…) varianta cu unt si lapte, m-am decis s-o incerc. Ce sa zic? Perfecta! Intai am facut blatul de la prajitura ecler, iar apoi coji pentru mini choux-uri. Aluatul se pregateste si se coace fara cusur!

Aluat-pentru-Ecler-1

Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

Aveti nevoie de

  • 120 g faina alba
  • 120 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 80 g unt
  • putina sare
  • 4 oua

Aluat-pentru-Ecler-2

Mod de preparare Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

Preincalzeste cuptorul la 200 grade

Pune intr-un vas apa, laptele, untul si sarea. Pune la foc mic vasul.

In momentul in care a dat in clocot amestecul, ia vasul de pe foc, pune faina, toata o data, si amesteca energic.

Pune vasul inapoi pe foc si mai amesteca timp de un minut.

Lasa la racorit 2 minute, amestecand usor sa scoti aburul, apoi incepe sa pui ouale, unul cate unul, amestecand cu telul dupa fiecare pana-l incorporezi, apoi treci la urmatorul.

Pui aluatul intr-un posh si spritezi in tava tapetata cu hartie de copt fie batoane pentru eclere, fie aveline pentru mini choux. Lasa loc intre ele.

Introdu tava in cuptor, pe treapta 3 si coace pentru 15 minute la 200 grade, apoi redu temperatura la 160 grade si mai lasa 15 minute.

edit 25:01.2022 – poti coace cojile la 175 grade pentru 40 minute si vor iesi perfect! fara sa ridici/scazi temperatura cuptorului.

Lasa cojile la racit apoi foloseste-le dupa bunul plac pentru a obtine eclere, choux, profiterol, tort ecler sau ce vrei tu.

Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

Aluat-pentru-Ecler-3

Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Franceza
Lista de cumparaturi
  • 120 g faina alba
  • 120 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 80 g unt
  • putina sare
  • 4 oua

 

Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: