Sunt dependenta de eclere si choux-uri! In toate marimile, cu toate cremele, oricum ar fi, m-apuc de ele si de oprit …mai greu. Zilele trecute am zarit la Chef Nicolae Tomescu o reteta de baza pentru coji si, cum nu testasem niciodata (sau cel putin nu-mi amintesc…) varianta cu unt si lapte, m-am decis s-o incerc. Ce sa zic? Perfecta! Intai am facut blatul de la prajitura ecler, iar apoi coji pentru mini choux-uri. Aluatul se pregateste si se coace fara cusur!
Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme
Aveti nevoie de
- 120 g faina alba
- 120 ml lapte
- 120 ml apa
- 80 g unt
- putina sare
- 4 oua
Mod de preparare Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme
Preincalzeste cuptorul la 200 grade
Pune intr-un vas apa, laptele, untul si sarea. Pune la foc mic vasul.
In momentul in care a dat in clocot amestecul, ia vasul de pe foc, pune faina, toata o data, si amesteca energic.
Pune vasul inapoi pe foc si mai amesteca timp de un minut.
Lasa la racorit 2 minute, amestecand usor sa scoti aburul, apoi incepe sa pui ouale, unul cate unul, amestecand cu telul dupa fiecare pana-l incorporezi, apoi treci la urmatorul.
Pui aluatul intr-un posh si spritezi in tava tapetata cu hartie de copt fie batoane pentru eclere, fie aveline pentru mini choux. Lasa loc intre ele.
Introdu tava in cuptor, pe treapta 3 si coace pentru 15 minute la 200 grade, apoi redu temperatura la 160 grade si mai lasa 15 minute.
edit 25:01.2022 – poti coace cojile la 175 grade pentru 40 minute si vor iesi perfect! fara sa ridici/scazi temperatura cuptorului. Eu doar asa le coc acum.
Lasa cojile la racit apoi foloseste-le dupa bunul plac pentru a obtine eclere, choux, profiterol, tort ecler sau ce vrei tu.
- 120 g faina alba
- 120 ml lapte
- 120 ml apa
- 80 g unt
- putina sare
- 4 oua
Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun