Daca da..pacat..
Azi avem niste banuti de cartofi – MINUNATI, usor de realizat, cu ingrediente accesebile, buni atat calzi cat si reci.
Merg atat ca si garnitura cat si serviti ca atare cu smantana si patrunjel, mujei de usturoi cu smantana sau salate.
As fi putut face un cartof pai sau cartofi nature dar..m-am saturat de acelasi gust mereu:P
Si daca minunatul cartofior permite atat de multe, de ce sa nu profitam?
7-8 cartofi marisori
3 galbenusuri
3-4 linguri amidon de porumb/faina alba
2 catei usturoi
3-4 linguri smantana
sare
piper
patrunjel verde
unt
optional – smantana pentru servit
Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja.
Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit.
Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt, smantana, sare si piper dupa gust.
Eu zic c-ar merge si putin cascaval ras, de data asta n-am pus dar o sa tin minte:D
Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie omogena din care, cu mana umeda, putem forma cu usurinta banutii de cartofi (initial bilute pe care apoi le aplatizam). Daca e prea moale mai punem putin amidon.
Incingem unt intr-o tigaie si plonjam banutii prajindu-i pana sunt frumos rumeniti pe ambele parti.
Eu am servit cu carnita la gratar, smantana si patrunjel verde , tocat.
mmm ce bine arata si buni rau
ce bine arata banutzii , si noua ne plac tare mult !!!
Minunati banutii tai. O saptamana frumoasa!
Minunati banutii tai. O saptamana frumoasa!
Buni,buni acesti banuti.Te pup!
De retinut, arata tare bine si bine spus adaugam putin cascaval sau ceva branzeturi, dar cred ca au fost deliciosi! Pupicei!
frumosi!
imi ploua in gura de pofta!am salvat reteta:)
Tareee buni!Pupici!
ce fain sa-ti poti face singur bani :*
arata minunat, sigur sunt deliciosi!
o seara frumoasa draga mea!
O garnitura excelenta,simpla si gustoasa!
Minunat arata.
O seara buna !
Pai de asta e inflatie,ca arunci tu bani pe piata .
Ia arunca si dupa mine cativa .:)
excelenta garnitura!
Beeeeeeeeeeeeei , ce-mi place ideeaa … bv Gabyt
Te pupa Diana .
O idee buna ptr garnitura! Voi incerca reteta! Pup
Ei, da, imi place! E o idee faina si imi aduce aminte de ce imi facea mama cand eram mica, atunci cand ramanea ceva piure. Il amesteca cu ou, verdeata, putina faina, cascaval, ii prajea in ulei si ieseau niste minunatii! Iti multumesc ca mi-ai amintit!
e o idee buna…o sa incerc si eu…Pupici!
Hi there,
I’d like to introduce to you a new website http://www.foodepix.com that we have
just recently launched. Foodepix is a photo gallery of delicious and mouth
watering food.
We’ve seen your blog and we love your pictures and recipes. We would love
to invite you to register with foodepix.com and upload your images.
Hope to see you there. 🙂
Thanks.
Pe acestia ii voi încerca in mod sigur!
Paty, pe cat sunt de simpli, pe-atat sunt de buni!
O saptamana frumoasa! :-*
am gasit aici numai retete care merita incercate,nu sunt complicate…dar garantat gustoase,multa sanatate…si la mai multe retete gustoase
Multumesc frumos, Katy!
Asemeni si pentru tine!
Tare faina ideea! Chiar le pregatesc pentru dupa amiaza! Muaah!