Banuti de cartofi - Rețete Papa Bun

mnb

Banuti de cartofi

1.57KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
Ati apucat sa pregatiti garnitura pentru pranz?
Daca da..pacat..
Azi avem niste banuti de cartofi – MINUNATI, usor de realizat, cu ingrediente accesebile, buni atat calzi cat si reci.

bl2

Merg atat ca si garnitura cat si serviti ca atare cu smantana si patrunjel, mujei de usturoi cu smantana sau salate.
As fi putut face un cartof pai sau cartofi nature dar..m-am saturat de acelasi gust mereu:P
Si daca minunatul cartofior permite atat de multe, de ce sa nu profitam?

7-8 cartofi marisori
3 galbenusuri
3-4 linguri amidon de porumb/faina alba
2 catei usturoi
3-4 linguri smantana
sare
piper
patrunjel verde
unt
optional – smantana pentru servit

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja.
Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit.
Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt, smantana, sare si piper dupa gust.
Eu zic c-ar merge si putin cascaval ras, de data asta n-am pus dar o sa tin minte:D
Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie omogena din care, cu mana umeda, putem forma cu usurinta banutii de cartofi (initial bilute pe care apoi le aplatizam). Daca e prea moale mai punem putin amidon.

Incingem unt intr-o tigaie si plonjam banutii prajindu-i pana sunt frumos rumeniti pe ambele parti.

Eu am servit cu carnita la gratar, smantana si patrunjel verde , tocat.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

24 de comentarii

Lasă un răspuns