Ingrediente
- 250 gr untura (eu am pus 150 gr untura si 100 gr unt)
- doua galbenusuri
- un praf de copt
- 500 gr faina alba
- 150 gr zahar pudra
- un varf cutit sare
- un plic zahar vanilat
- jumatate esenta vanilie
- (daca este necesar, putin lapte 50-100ml, sau cateva linguri smantana- si mai bine!)
Mod de preparare
Se face un aluat din toate ingredientele amestecate si framantate.
Cu un dispozitiv atasat la masina de carne se formeaza betisoare sau cercuri care se aseaza pe tava in care am pus hartie pentru copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce se rumenesc usor pe dedesubt.
Eu nu am avut acel dispozitiv si i-am facut cu aparatul pentru gogosi mexicane, de la Decorix. M-am cam chinuit, recunosc:)) dar la cat de incantati au fost puii..merita 😉
Se pudreaza cat sunt calduti, cu zahar pudra sau se amagesc :)) cu putina ciocolata topita.