sâmbătă, septembrie 21, 2019

Blini cu crema de branza, ton si lime

193Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂

Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT!

De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte alimente grele, punand pe masa  aperitive pentru sarbatori simplu de facut si de consumat, care sa nu ingreuneze stomacul excesiv 🙂

Inspiratia mea a fost Dana, la care gasesc de fiecare data preparate pe care-ti vine sa le mananci direct din imagini 🙂

Am mai facut in trecut blini, in varianta la cuptor, inspirandu-ma din alta reteta, dar astea mi-au placut mult mai mult 🙂

blini

blini cu ton

Ingrediente blini

  • 2 oua,
  • 250 g faina,
  • un praf de sare,
  • 250 ml lapte,
  • 20 g unt topit,
  • 10 g drojdie uscata sau proaspata

Ingrediente umplutura ton

  • 250 g crema de branza (eu mi-am facut amestecul in casa, am mixat mascarpone cu smantana si sare dupa gust, apoi, pentru ca era prea gros, am adaugat si 2 linguri lapte, pana am ajuns la consistenta dorita),
  • o conserva de ton bucati,
  • cateva felii de lime,
  • ardei gras rosu,

blini cu ton 2

Mod de preparare Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini

Am pus intr-un bol faina si am amestecat-o cu drojdia si sarea. Am pus in bol si glbenusurile, apoi am inceput sa adaug, treptat, laptele caldut (asa ca la aluaturile dospite)

Am omogenizat. Aluatul este unul moale, nu se poate framanta cu mana.

Am acoperit bolul cu un servet curat si am lasat la loc cald pentru o ora.

Apoi am mixat spuma albusurile si le-am incorporat cu o spatula, usor, usor.

Am pregatit o tigaie neaderenta si am uns-o putin cu ulei.

Cand s-a infierbantat bine, bine am luat cu lingurita din aluat si am pus in tigaie formand cate 4 blini la fiecare tura, ajutandu-ma de varful linguritei.

Cu o spatula subtire si lata i-am invartit cand s-au rumenit frumos si i-am prajit si pe cealalta parte.

Cu rabdare, procedati la fel cu tot aluatul.

Bineinteles ca dimensiunea poate varia, puteti face cat de mari credeti voi 🙂

Cand s-au racit bine, bine, i-am acoperit cu un servet si i-am lasat intr-un loc uscat.

Ii montati in momentul in care pregatiti masa, nu e ok sa lasati crema spritata pentru mult timp, arata urat 🙂

Spritati pe fiecare blin crema de branza, puneti cate-o bucatica de ton, o bucatica de lime si una de ardei gras.

Stiti cum sunt? Un deliciu!

Variantele pentru umplutura de blini  sunt infinite!

blini cu ton 3

 

 

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns