Blini, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :))
Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc azi, ardeiul gras dulce si stropul acru de lime.
Dar hai sa va zic ce si cum.
Ingrediente blini
- 2 oua
- 120 ml lapte
- 120 g faina
- o lingurita drojdie uscata
- 50 g unt topit
- 1/3 lingurita sare
Ingrediente pasta de ton
- un pate de ton Eva/merge si o conserva ton Eva 🙂
- 3 linguri smantana grasa
- 50 g unt la temperatura camerei
- 2 galbenusuri fierte tari
- 2 linguri zeama lime (lamaie verde)
- sare dupa gust
Mod de preparare Blini cu pasta de ton
Separi galbenusurile de albusuri
Galbenusurile le amesteci cu untul topit si racit, amestecand cu un tel.
Adaugi laptele usor-usor caldut apoi faina amestecata cu sarea si drojdia. Omogenizezi, acoperi bolul si lasi 25-30 minute la loc cald.
Bati spuma albusul si-l incorporezi usor.
Acu’ faci cum iti e mai ok, ori in forma de briose, la cuptor, si-ti ies ca ale mele, ori intr-o tigaie antiaderenta si ies usor rumene.
In cazul meu, am uns formele cu unt si-am pus cate-o lingura de compozitie. Mi-au iesit 18 blini.
Am introdus tava la cuptor, la 175 grade, treapta din mijloc, pentru 8 minute.
Se scot super usor, cu o furculita.
Cat timp sta aluatul acoperit, prepara umplutura.
Pune toate ingredientele intr-un bol, baga blenderul si paseaza pana ai o pasta fina.
Da la rece pana pregatesti si coci blinii.
Cand acestea sunt reci, le asezi pe un platou, pui pasta de ton in pos si spritezi pe fiecare.
Ornezi pentru aspect si gust cu lime si ardei rosu.
Bune! Chiar sunt bune! 🙂