Stiati ca la aparatele slowcooker se pot face Bomboane Crock Pot delicioase, pe placul intregii familii?
Faine de oferit cadou, bune la desertul zilnic, tin mult ambalate intr-o cutie de carton, sunt tare interesante si apetisante si-n plus te poti juca dupa bunul plac cu fel de fel de combinatii de ciocolate si adaosuri – nuci, migdale, caju, stafide, merisoare etc
Astea au fost cu-n iz usor inspre amarui, preferate de Mona, iar urmatoarea tura am facut-o mai dulce, pe placul meu.
Oricum aparatul Crockpot 5.6L Digital TimeSelect e preferatul meu, alaturi de Multicooker Expres Crock Pot.
INGREDIENTE
• 200 g ciocolată cu 70% cacao |
• 200 g ciocolată cu 54% cacao |
• 200 g ciocolată cu 33% cacao |
• 200 g ciocolată albă |
• 400 g alune prăjite nesărate (poți înlocui și cu alte nuci pe gustul tău) |
• 200 g alune tocate, caramelizate. |
• un vârf de cuțit sare |
Daca le doresti mai dulci, fie schimbi proportia ciocolatelor (inlocuiesti cate 100 g din cantitatile ciocolatelor cu 54%, respectiv 70% cacao, cu ciocolata cu 33% cacao, avand astfel 100 g ciocolata cu 70%, 100 g ciocolata cu 54%, 400 g ciocolata cu 33% si 200 g ciocolata alba) fie adaugi la ingrediente 2-3 linguri de zahar pudra.
Preparare Bomboane Crock Pot
- Pregătește slow cookerul Crockpot 5.6L Digital TimeSelect, conectându-l la sursă de curent.
- Pune toate ingredientele în vas. Amestecă ușor și pune capacul.
- Selectează din meniu funcția Manual, apoi setează timp 1:30.
- Apasă Start. Cronometrul își începe numărătoarea în sens invers.
- Lasă aparatul să funcționeze pentru o oră fără să faci nimic, apoi ridică capacul și omogenizează ușor. Repetă acest lucru la fiecare 10 minute.
- Când totul e moale și omogen, oprește slow cookerul.
- Lasă pentru 5 minute, apoi, ajutându-te de o linguriță de înghețată (sau orice ai la îndemână și crezi că te-ar ajuta, chiar și lingură/linguriță) ia din compoziție și pune grămăjoare în tăvi în care ai pus hârtie pentru copt sau covoraș de silicon.
- Opțional presară deasupra ornamente de alune/ciocolată/bombonele mici.
- Dă tăvile la frigider pentru câteva ore, până când bomboanele au o consistentă fermă și se desprind cu mare ușurință de hârtie.
- Transferă-le într-o cutie de carton și păstrează-le într-un loc uscat, cu temperatură moderată – nu la cald. Le poți păstra și la frigider.
- Adu-le la temperatura camerei cu 30 minute – o oră înainte de servire.
- Cu cât stau, cu atât capătă o consistență și mai plăcută.
Astea-s din tura a doua, cand am combinat ciocolate mai dulci si mix de alune si nuci. Le-am glazurat cu ciocolata Ruby. Am adaugat in plus 50 g de unt pentru a fluidifica usor amestecul. In vas mai sunt si bomboane Jerbo