O bunatate de bors de curcan, pregatit pentru prima oara in bucataria mea, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Fiu-miu n-a fost niciodata fan ciorbe, asa c-atunci cand il auzi murmurand in timp ce mananca un bol cu ciorba, esti sigur ca a iesit excelenta!
Ba mai mult, am repetat ciorba in saptamana urmatoare, iar reactia a fost aceeasi.
Nu am multe aparate electrocasnice pe blatul de bucatarie. E nelipsit esspresorul, prajitorul de paine si cana pentru fiert apa, iar acum, mai nou,
De ce? Pentru ca il folosesc zilnic! Fie ca vreau sa fac ceva rapid, fie c-aleg varianta slow cooker si pot pleca linistita cateva ore bune de-acasa, nu exista zi sa nu-i dau de lucru.
Ce are in plus fata de alte aparate?
4 moduri de preparare – gătit rapid (sub presiune), gatirea lentă, saute sau abur
8 setări rapide de gătit pentru o varietate de mese rapide și sănătoase, prin simplă atingere a unui buton
Control digital cu o singură atingere cu capacitate de pornire programată
Capac cu închidere etanș
INGREDIENTE Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
• 2 aripi mari de curcan
• o ceapa rosie
• un morcov mare
• un ardei capia
• o felie telina
• o felie radacina patrunjel
• o felie radacina pastarnac
• 2-3 linguri ulei
• 4 cartofi potriviti ca marime
• 200 ml smantana grasa
• un galbenus de ou
• 200 ml bors de putina
• o lingura faina alba
• tarhon
• leustean
Mod de preparare Bors de curcan pregatit la
Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim.
Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in directia blocat, inchide supapa pentru abur, apoi selecteaza din meniu functia SOUP, timp 30 minute, presiune High si apasa START.
In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM. Apasa Stop.
Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
Deschide cu grija, scoate aripile de curcan si strecoara supa.
Clateste vasul si seteaza programul BROWN/SAUTE si apasa START.
Lasa sa se incalzeasca si pune 2-3 linguri ulei.
Taie cubulete legumele, cu exceptia cartofului si caleste-le 2-3 minute amestecand.
Opreste programul, toarna supa, potriveste gustul de sare si selecteaza din meniu functia SOUP, timp 15 minute si apasa START.
La finalul programului procedeaza ca in etapa anterioara, deschide capacul, pune cartofii taiati cubulete, carnea desprinsa de pe os, borsul si seteaza din nou SOUP, pentru 12 minute.
Dupa semnalul sonor repeta pasii corecti pentru deschiderea aparatului si adauga compozitia pregatita din smantana amestecata cu faina si galbenus.
Bineinteles ca poti sa pui smantana in momentul servirii, dupa gust.
Ia mai intai cu polonicul din borsul fierbinte si pune peste smantana, aducand lichidele la temperaturi apropiate, abia apoi toarna amestecul in ciorba.
Pune tarhon si leustean din belsug si borsul e gata.