Dragalase , vesele, consistente si bune. Cine-ar refuza cateva briose aperitiv?
Eu le pun copiilor la scoala, le pregatesc cand am diverse bucatele de mezeluri in frigider, reteta fiind extrem de versatila, adaptabila in functie de ce-aveti la indemana.
Din aceasta reteta ies 24 bucati. Eu nu am o tava prea grozava si, desi am uns cu unt si am presarat faina, unele s-au prins, asa ca la a doua tava am pus hartiute de briose si au iesit perfecte. Voi adaptati in functie de cat de buna e tava.


- Ingrediente briose aperitiv
- 6 oua
- ½ plic pf copt
- 150 ml lapte
- 50 ml ulei
- 300 g faina
- 200 g branza vaci Pilos
- sare,piper
- cascaval 50 g sau branza burduf - optional, daca nu aveti, nu puneti, e doar pentru un plus de gust
- -salam/sunca/kaiser
- -ardei
- -masline
- -porumb
- -ciuperci - 250-350 g toate
in loc de 300 g faina, puneti 250 g
Mod de preparare briose aperitiv
Pregateste un vas in care mixezi bine ouale cu putina sare.
Adaugi uleiul mixand usor, apoi laptele. Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Omogenizeaza.
Adauga restul ingredientelor, omogenizeaza si potriveste gustul de sare si piper.
Pregateste o tava de briose. Unge formele cu unt si presara faina sau pune hatiute pentru briose – daca-s cerate le lasi asa, daca-s doar de hartie, unge cu unt topit, cu o pensula.
Pune cu lingura in forme lasand loc cam de un deget.
Introdu tava in cuptor, pe treapta din mijloc si coace briosele pana cand sunt rumene si trec testul cu scobitoarea.
Le lasi 5 minute sa se racoreasca, apoi le scoti din forme.
Copiii mei n-au limite cand „se baga” in ele :))
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun