Cand ai de trimis pachete copiilor, o portie de briose cu cascaval si sunca este tare potrivita. Tin mult, se preteaza la transport si plac oricui. N-am poza cu sectiunea, dar Danut a confirmat ca-s tare bune 🙂 Faina, oua, sunca, cascaval, sunt cateva dintre ingredientele retetei. Reteta am preluat-o de la Roxana, de pe bucataras.ro
Ingrediente 12 briose cu cascaval si sunca
- 4 oua
- 50 g unt la temperatura camerei
- 250 g iaurt (eu am pus iaurt de casa)
- 14 linguri faina
- o lingurita rasa praf de copt
- 200 g sunca (eu am pus muschiulet afumat, de casa)
- 200 g cascaval
- jumatate ardei gras rosu
- 3-4 fire patrunjel verde
- sare
- piper
- ketchup
Preparare briose cu cascaval si sunca
Pentru inceput toaca in cubulete mici sunca si cascavalul.
Intr-un bol incapator mixeaza ouale intregi cu putina sare, pentru 2-3 minute. Adauga apoi untul moale si mai mixeaza putin.
Incorporeaza iaurtul mixand la viteza mica, apoi pune faina cernuta, amestecata cu praful de copt, putin cate putin, mixand tot la viteza mica.
Puneti acum ardeiul tocat marunt, cascavalul, sunca, patrunjelul tocat si omogenizati amestecand usor. Gustati si potriviti gustul de sare si piper.
Pregatiti tava de briose. Fie ungeti cavitatile cu ulei, presarati faina, apoi scuturati usor surplusul, fie puneti hartiute pentru briose si le ungeti foarte bine cu unt.
Distribuiti compozitia in mod egal in cele 12 cavitati ale tavii.
Puneti peste fiecare un pic de ketchup si, cu varful unei scobitoare, distribuiti pe suprafata compozitiei.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit in prealabil si coaceti la 180 grade, pe treapta din mijloc, pentru 30-35 minute sau pana cand briosele sunt frumos rumenite.
Le lasati sa se racoreasca si abia cand sunt reci desprindeti hartiutele. Daca n-ati pus hartiute, treceti usor lama unui cutit de jur imprejurul fiecareia si o scoateti din tava.
Pofta buna!