mnb

Briose cu ciocolata

8.27KVizualizări
3.8
(46)

Pot sa iau 3 briose cu ciocolata la scoala?
– Poti!
– Ba nu, 4, ca am multi colegi.
:))
Da, sunt perfecte pentru pachetel, indiferent c-alegi sa la faci cu ciocolata, cu fructe sau simple.
E o reteta destul de ieftina, nu trebuie sa ai cine stie ce in casa, sa le poti face.
Eu stiu ca cele mai bune sunt cele cu 200 g de unt in reteta, dar si asa sunt tare bune la cafea, cu lapte, sau in pachetel si-n plus, mai ieftine 🙂

briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 
  • 4 oua mari
  • 150 g zahar
  • 250 g faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri pline Nutella (sau alt tip de crema de ciocolata)
  • 2 linguri cacao
  • putina sare
  • unt pentru uns formele/hartiile
  • optional - merisoare, stafide, goji, nuci sau alune

briose cu ciocolata

Mod de preparare briose cu ciocolata

Mixeaza bine ouale (intregi) pana cand compozitia e spumoasa.

Adauga treptat zaharul, zaharul vanilinat si putina sare. Te opresti cand compozitia si-a dublat volumul, e cremoasa si zaharul e diluat.

Adaugi, pe rand, untul topit si racit, crema de ciocolata, cacaua, apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.

Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Preincalzeste cuptorul.

Pregateste o tava de briose si pune in forme hartiute, ungandu-le cu ulei sau unt topit – daca ai hartiute cerate e si mai bine 😉

Ia din compozitie si umple formele cam 3/4 din inaltimea lor. Daca alegi sa pui stafide, nuci, merisoare etc pune acum cateva deasupra.

Introdu tava cu briose cu ciocolata  in cuptor, pe gratar, treapta si mijloc si coace briosele la 175-180 grade pana pana ce si trec testul cu scobitoarea (aproximativ 25 minute).

briose cu ciocolata

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 46

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 comentarii

  • Foarte bună reteta, dar am făcut un experiment. Prima tava am copt o imediat dar între timp cea de a doua a stat la frigider…pai e diferența enorma. Aceeași cantitate de aluat a crescut enorm. E bine de stiut! 🙂

    • Buna!
      Dar ce sa inteleg, e mai bine sa fie lasata la rece, e mai faina textura?
      Ca pot adauga la reteta aceasta observatie, doar sa-mi confirmati ca am inteles bine si ca merita lasata la rece 20-30 minute.

Lasă un răspuns

4 × 4 =

Voteaza reteta: