duminică, septembrie 22, 2019

Briose cu ciocolata

87Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Pot sa iau 3 briose cu ciocolata la scoala?
– Poti!
– Ba nu, 4, ca am multi colegi.
:))
Da, sunt perfecte pentru pachetel, indiferent c-alegi sa la faci cu ciocolata, cu fructe sau simple.
E o reteta destul de ieftina, nu trebuie sa ai cine stie ce in casa, sa le poti face.
Eu stiu ca cele mai bune sunt cele cu 200 g de unt in reteta, dar si asa sunt tare bune la cafea, cu lapte, sau in pachetel si-n plus, mai ieftine 🙂

briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Autor:
Tipul retetei: Desert
Portii/Bucati: 20
Ingrediente
  • 4 oua mari
  • 150 g zahar
  • 250 g faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri pline Nutella (sau alt tip de crema de ciocolata)
  • 2 linguri cacao
  • putina sare
  • unt pentru uns formele/hartiile
  • optional - merisoare, stafide, goji, nuci sau alune

briose cu ciocolata

Mod de preparare briose cu ciocolata

Mixeaza bine ouale (intregi) pana cand compozitia e spumoasa.

Adauga treptat zaharul, zaharul vanilinat si putina sare. Te opresti cand compozitia si-a dublat volumul, e cremoasa si zaharul e diluat.

Adaugi, pe rand, untul topit si racit, crema de ciocolata, cacaua, apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.

Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Preincalzeste cuptorul.

Pregateste o tava de briose si pune in forme hartiute, ungandu-le cu ulei sau unt topit – daca ai hartiute cerate e si mai bine 😉

Ia din compozitie si umple formele cam 3/4 din inaltimea lor. Daca alegi sa pui stafide, nuci, merisoare etc pune acum cateva deasupra.

Introdu tava cu briose cu ciocolata  in cuptor, pe gratar, treapta si mijloc si coace briosele la 175-180 grade pana pana ce si trec testul cu scobitoarea (aproximativ 25 minute).

briose cu ciocolata

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

Rate this recipe: