Pot sa iau 3 briose cu ciocolata la scoala?
– Poti!
– Ba nu, 4, ca am multi colegi.
:))
Da, sunt perfecte pentru pachetel, indiferent c-alegi sa la faci cu ciocolata, cu fructe sau simple.
E o reteta destul de ieftina, nu trebuie sa ai cine stie ce in casa, sa le poti face.
Eu stiu ca cele mai bune sunt cele cu 200 g de unt in reteta, dar si asa sunt tare bune la cafea, cu lapte, sau in pachetel si-n plus, mai ieftine 🙂
- 4 oua mari
- 150 g zahar
- 250 g faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 150 ml lapte
- 40 g unt
- 2 linguri pline Nutella (sau alt tip de crema de ciocolata)
- 2 linguri cacao
- putina sare
- unt pentru uns formele/hartiile
- optional - merisoare, stafide, goji, nuci sau alune
Mod de preparare briose cu ciocolata
Mixeaza bine ouale (intregi) pana cand compozitia e spumoasa.
Adauga treptat zaharul, zaharul vanilinat si putina sare. Te opresti cand compozitia si-a dublat volumul, e cremoasa si zaharul e diluat.
Adaugi, pe rand, untul topit si racit, crema de ciocolata, cacaua, apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Preincalzeste cuptorul.
Pregateste o tava de briose si pune in forme hartiute, ungandu-le cu ulei sau unt topit – daca ai hartiute cerate e si mai bine 😉
Ia din compozitie si umple formele cam 3/4 din inaltimea lor. Daca alegi sa pui stafide, nuci, merisoare etc pune acum cateva deasupra.
Introdu tava cu briose cu ciocolata in cuptor, pe gratar, treapta si mijloc si coace briosele la 175-180 grade pana pana ce si trec testul cu scobitoarea (aproximativ 25 minute).
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Foarte bună reteta, dar am făcut un experiment. Prima tava am copt o imediat dar între timp cea de a doua a stat la frigider…pai e diferența enorma. Aceeași cantitate de aluat a crescut enorm. E bine de stiut! 🙂
Buna!
Dar ce sa inteleg, e mai bine sa fie lasata la rece, e mai faina textura?
Ca pot adauga la reteta aceasta observatie, doar sa-mi confirmati ca am inteles bine si ca merita lasata la rece 20-30 minute.