- 2 ouă
- 200 gr zahăr
- 300 ml iaurt simplu
- 200 ml ulei
- 400 gr făină
- un plic şi jumătate praf copt
- o lămâie
- jumătate linguriţă sare
- dulceată de vişine Bunătati din natură
- zahăr pudră
- opţional ciocolată şi bombonele
Mixează ouăle împreună cu zahărul până obţii o cremă fină, lucioasă.
Adaugă uleiul în fir subţire mixând în continuare.
Adaugă iaurtul, sarea, coaja de lămâie şi sucul de la jumătate de lămâie. Mixează bine adăugând apoi făina cernută amestecată cu praful de copt.
Trebuie să obţii o compoziţie grosuţă pe care o repartizezi cu lingura în tava în care ai pregătit forme de hârtie pentru brioşe.
Umple cam 2/3 din înălţimea formei.
Aşează tava în cuptorul preîncălzit şi coace brioşele la 160-165 grade pentru 30-35 minute. Trebuie să capete o culoare frumoasă şi să fie coapte bine. Testează cu o scobitoare.
Fie le pudrezi cu zahăr, fie le glazurezi cu ciocolată.
Eu am făcut 12 buc. cu vişine si 12 buc.fără.
Reteta este preluata de la user Pocahontas de pe culinar.ro.
Eu una as face des briose pentru ca imi plac mult, dar altii fac mofturi.Trebuie sa prepar si eu reteta ta.Pup!
Nu-s un mare fan briose, dar cred ca visinele ii schimb mult gustul.. Trebuie incercata!!
Papaciosul meu cel mic deja ma bate la cap sa I le fac! L-ai convins, atat pe el cat si pe mine. De dulceata nu duc lipsa iar de guri pofticioase nici atat! Multumesc Gabi!