Daca aveti timp si Nutella, poate faceti azi niste briose cu Nutella, numa’ bune la cafea sau alaturi de paharul cu lapte. Eu am facut portie dubla, voua va scriu reteta pentru o portie, 15-20 bucati, in functie de diametrul formelor voastre.
Ingrediente Briose cu Nutella
- 125 g unt cu 82% grasime
- 100 g Nutella
- 40 g cacao neagra
- 180 g zahar
- 280 g faina alba
- un plic praf de copt
- 240 ml lapte
- 2 oua mari sau 3 oua mici
- un varf cutit sare
- optional – ornamente de ciocolata
- bonus – Nutella pentru umplut
Mod de preparare Briose cu Nutella
Mixeaza impreuna untul cu zaharul, pentru 5 minute.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu adauga urmatorul pana ce nu l-ai incorporat pe precedentul. La final vei avea o compozitie neteda, cremoasa, pufoasa. Adauga Nutella si cacaua si mixeaza usor, pana la incorporare si omogenizare completa.
Adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
Amesteca bine cu o lingura.
Pune si laptele, treptat, amesteca putin, apoi baga mixerul pana cand compozitia este omogena – aproximativ un minut.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Pregateste tava de briose. Pune hartiute pentru briose si pune din compozitie cu lingura in forme lasand, loc cam de un deget. E foarte faina si cremoasa compozitia.
Presara ornamente de ciocolata. Intr-o tura am pus ornamente de ciocolata cu lapte, in alta tura ciocolata Ruby, pepite. Puteti pune ce ornamente vreti voi.
Din cauza faptului ca o data mi s-a prins compozitia de hartiute (la o alta reteta), de fiecare data ung hartiutele cu putin unt. E mai migalos, stiu, dar ca sa evit „surpriza” prefer sa nu sar peste acest pas.
Introdu tava cu briose cu Nutella in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coace briosele la 180 grade pentru 28 de minute.
Optional, extra-bonus, daca doriti sa le faceti si umplutura, puneti o lingura de compozitie in forma, spritati putina Nutella, apoi acoperiti cu inca o jumatate de lingura de compozitie.
Pe facebook ma gasesti aici – RETETE PAPA BUN
- 125 g unt cu 82% grasime
- 100 g Nutella
- 40 g cacao neagra
- 180 g zahar
- 280 g faina alba
- un plic praf de copt
- 240 ml lapte
- 2 oua mari sau 3 oua mici
- un varf cutit sare
- optional - ornamente de ciocolata
- bonus - Nutella pentru umplut