Asa cum am mai spus si-n alta postare, briosele cu mult unt sunt un deliciu! Fragede, c-o textura aparte. Dar, daca n-ai prea multe ingrediente, prea multi bani in buzunar, te adaptezi cu ce ai si faci uneori mai ieftine. Iar cand combini untul preparat din smantana cu unt de arahide, n-ai idee ce minunatii delicioase ies! 3 am mancat, una dupa alta! As fi putut mai multe, cum sa nu?:))) dar si-asa-s multe.
Ingrediente pentru 27-30 bucati.(Mie mi-au iesit 27 insa in prima tava am umplut prea mult formele, deci garantat ies 30.)
- 100 g unt
- 100 g unt de arahide
- 4 oua
- 300 g zahar
- 400 g faina
- un plic zahar vanilinat
- un plic praf de copt
- 250 ml lapte
Mod de preparare briose cu unt de arahide
Mixeaza impreuna untul cu untul de arahide si zaharul, pentru 5 minute.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu adauga urmatorul pana ce nu l-ai incorporat pe precedentul. La final vei avea o compozitie neteda, cremoasa, pufoasa.
Adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
Amesteca bine cu o lingura.
Pune si laptele, amesteca putin, apoi baga mixerul pana cand compozitia este omogena – aproximativ un minut.
Preincalzeste cuptorul la 170 grade.
Pregateste tava de briose si pune din compozitie cu lingura in forme lasand, loc cam de un deget.
Introdu tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coace briosele la 170 grade pana cand sunt frumos rumenite.
Optional le pudrezi cu zahar pudra.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun


- 100 g unt
- 100 g unt de arahide
- 4 oua
- 300 g zahar
- 400 g faina
- un plic zahar vanilinat
- un plic praf de copt
- 250 ml lapte
Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun