Briose cu unt de arahide

354Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Asa cum am mai spus si-n alta postare, briosele cu mult unt sunt un deliciu! Fragede, c-o textura aparte. Dar, daca n-ai prea multe ingrediente, prea multi bani in buzunar, te adaptezi cu ce ai si faci uneori mai ieftine.

Iar cand combini untul preparat din smantana cu unt de arahide, n-ai idee ce minunatii delicioase ies!

3 am mancat, una dupa alta! As fi putut mai multe, cum sa nu?:))) dar si-asa-s multe.

briose cu unt

Loading...

 

Briose cu unt de arahide
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Autor:
Tipul retetei: Desert
Portii/Bucati: 30
Ingrediente
  • Ingrediente pentru 27-30 bucati. Mie mi-au iesit 27 insa in prima tava am umplut prea mult formele, deci garantat ies 30.
  • 100 g unt
  • 100 g unt de arahide
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • un plic zahar vanilinat
  • un plic praf de copt
  • 250 ml lapte

briose cu unt 2

 

Mod de preparare briose cu unt de arahide

Mixeaza impreuna untul cu untul de arahide si zaharul, pentru 5 minute.

Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu adauga urmatorul pana ce nu l-ai incorporat pe precedentul. La final vei avea o compozitie neteda, cremoasa, pufoasa.

Adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.

Amesteca bine cu o lingura.

Pune si laptele, amesteca putin, apoi baga mixerul pana cand compozitia este omogena – aproximativ un minut.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade.

Pregateste tava de briose si pune din compozitie cu lingura in forme lasand, loc cam de un deget.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coace briosele la 170 grade pana cand sunt frumos rumenite.

Optional le pudrezi cu zahar pudra.

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: