La noi acasa briosele sunt printre deserturile cerute si indragite de toti. De cand am descoperit reteta de baza a brioselor cu unt, fac combinatii fel de fel fiind sigura ca n-am cum sa dau gres. Fie le pui in compozitia brioselor de ciocolata, unt de arahide, fructe uscate, cacao etc, ies la fel de fiecare data – aromate, fragede, cu o textura grozava, departe de a fi inecacioase, cum sunt multe dintre retetele de briose ce merg bine doar combinate cu lichide – cafea/lapte, Fiica-mea are o placere deosebita sa ia la scoala mai multe briose, sa dea si colegilor, fericita facand-o reactia si pofta cu care sunt servite.
Ingrediente briose de ciocolata – pentru 30 bucati
- 4 oua
- 200 g unt cu 80% grasime
- 300 g zahar
- 150 g ciocolata cu lapte – eu am folosit Callebaut
- 6 linguri apa
- 50 g cacao neagra
- o lingurita zahar vanilinat
- 370 g faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 250 ml lapte
- un varf de lingurita sare
Mod de preparare briose de ciocolata
Pentru inceput pune ciocolata impreuna cu cele 6 linguri de apa intr-un bol metalic. Pune bolul pe baie de abur si amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
Lasa la racit.
Mixeaza untul la temperatura camerei cu sarea si zaharul pentru 10 minute. Poti lua pauze sa nu infierbanti mixerul.
Adauga ciocolata racita si mixeaza pana la omogenizare.
Pune ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Compozitia va avea aspectul unei creme apetisante.
Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, plus jumatate din cantitatea de lapte, Amesteca usor, apoi introdu din nou mixerul mixand la viteza mica si, adaugand treptat si laptele ramas plus zaharul vanilat, mixeaza usor compozitia pana la omogenizarea perfecta.
- Pregateste tava pentru briose si preincalzeste cuptorul la 175 grade.
Pune hartiute pentru briose in forme. Daca nu esti sigur ca ai hartiute bune, le poti unge foarte putin cu unt desi nu e neaparat, compozitia are unt si nu se vor lipi oricum. Pune din compozitie cate o lingura in fiecare forma.
Introdu tava pe treapta din mijloc si coace fiecare tava de briose pentru 25 de minute. Pentru siguranta fa testul cu scobitoarea.
Serveste briosele cu drag, alaturi de-o cana cu lapte, la cafea sau in pauza de la scoala/servici cu colegii 🙂
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
- Lista de cumparaturi
- 4 oua
- 200 g unt cu 80% grasime
- 300 g zahar
- 150 g ciocolata cu lapte - eu am folosit Callebaut
- 6 linguri apa
- 50 g cacao neagra
- o lingurita zahar vanilinat
- 370 g faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 250 ml lapte
- un varf de lingurita sare