Am facut aceste briose fara gluten si lactate cu fructe de padure si cacao deja de 3 ori, desi le-am facut prima oara saptamana trecuta. Sunt ATAT DE BUNE! Nu e nicio diferenta fata de cele cu faina si lactate. Sanatos si bun! Am facut si cu faina de migdale, am facut si cu alt tip de faina si tot bune au iesit! Pozele sunt din 2 ture diferite.
Ingrediente pentru 12 bucati
- 3 oua
- 100 g amidon de porumb
- 50 g faina migdale (sau alta faina fara gluten)
- o lingurita praf de copt fara gluten
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (fara aluminiu)
- 130 g zahar de cocos
- 100 ml lapte vegetal (de migdale, orez)
- 60 ml ulei de cocos sau alt tip de ulei
- 35 g cacao
- fructe de padure
Preparare Briose fara gluten si fara lactate cu fructe de padure si cacao
Preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Pune intr-un bol ouale, putina sare si zaharul. Mixeaza pana cand compozitia e pufoasa, cremoasa si zaharul s-a topit. Adauga, putin cate putin, mixand continuu, uleiul si laptele.
Intr-un alt bol amesteca amidonul, faina de migdale, praful de copt, cacaua si bicarbonatul.
Mixeaza usor si adauga treptat amestecul cu amidon. Amestecul final va fi omogen si mai fluid decat cel de chec.
Unge cu o pensula hartiute de briose (foarte putin) cu ulei. Asaza-le in cavitatile unei tavi de briose.
Distribuie compozitia lasand loc gol (cam de un deget) in fiecare, apoi pune fructe de padure, proaspete sau congelate.
Introdu tava in cuptor, pe treapta din mijloc si coace pentru 25 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Sunt delicioase!
Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun