Atat de fin! Atat de delicios!
Umed, cald, cu multa ciocolata, desertul asta ne-a placut MAXIM! Iar efortul pe care l-am depus in realizarea lui, a fost minim!
L-am pus in vasul aparatului si nici nu i-am avut grija. Semnalul sonor de final de program m-a atentionat sa pregatesc farfurii si inghetata
Pentru ca nu, nu trebuie sa se raceasca ci se serveste cald, ca un adevarat desert brownie <3.
Iar de aparat? Ar fi multe de zis.
Estetic, mi-a placut probabil cel mai mult dintre toate aparatele Crock-Pot, asa bine arata pe blatul de bucatarie, iar functia bake, a fost ceva nou din tot ce am folosit pana acum in materie de aparate de gatit multicooker.
Dar sa va zic cum am procedat.
Ingrediente Brownie cu ciocolata si nuci
- 180 g ciocolata cu 54% cacao
- 160 g unt
- 3 oua
- 110 g faina alba
- un varf lingurita sare
- 170 g zahar
- o lingura mare cacao neagra
- un plic zahar vanilat
- nuci sau alune fara sare
- Inghetata si sos de ciocolata pentru servire
Preparare Brownie cu ciocolata si nuci
Pune intr-un bol metalic ciocolata rupta bucatele (e foarte bine daca ai fulgi de ciocolata) si untul taiat cubulete la bain-marine.
Lasa pana cand amestecul e omogen, apoi asteapta sa se racoreasca putin, timp in care mixezi un minut ouale impreuna cu zaharul.
Adaugi apoi in fir subtire ciocolata si amesteci la viteza mica.
La final incorporezi faina amestecata cu sarea si zaharul vanilat si mixezi la viteza minima pentru 1-2 minute.
Ultima o incorporezi cacaua.
Scoti mixerul si adaugi nuci tocate bucati mari si amesteci usor.
Pregatesti o tava de 14/24 cm si o tapetezi cu hartie pentru copt.
Torni amestecul si nivelezi. Mai pui nuci si deasupra.
Conectezi aparatul la sursa de curent si apesi butonul de asteptare.
Pui in vas gratarul pentru coacere si apoi tava cu brownie.
Fixezi capacul peste vas, selectezi dintre programe functia BAKE , setezi 180 grade si 1:20 minute, apoi apesi butonul START.
Aparatul intra in perioada de preincalzire, apoi va porni programul setat.
Tot ce ti-a ramas de facut e sa faci ordine in bucatarie, cat timp se coace prajitura.
Cand programul e gata, aparatul va emite un semnal sonor.
La final prajitura va fi frumos crescuta si, daca o atingi la mijloc cu varfurile degetelor, usor lipicioasa, dar nu te speria, desertul brownie trebuie sa fie umed, nu uscat, tocmai asta e si farmecul si deliciul acestui desert.
Il scoti din vas si il lasi sa se racoreasca 5-10 minute, apoi il poti portiona.
Il servesti acoperit c-o cupa de inghetata de vanilie si fructe proaspete.
E foarte, foarte bun!
Cu cat se raceste va deveni mai compact si mai legat, dar e absolut divin cald.