Epidemia :)) a inceput de la Maya , apoi am vazut-o la Bucatarmaniac, , la Miha, la Ionela si Corina, pe bucataras.
Daca ei au ales o singura aroma, caramelul, acesta intr-o nuanta mai pregnanta, eu am preferat sa fac 3 arome; am estompat usor aroma de caramel, lasand zaharul pe foc mai putin (doream putin contrast) si-am combinat cu aroma de ness si ciocolata.
Cu-n motz de frisca deja a devenit delicatesa :)))
Este minunat! Si se face atat de repede si de usor!
600 ml lapte+cateva linguri pentru a dilua amidonul)
5 linguri amidon (nici cu varf, nici rase, nici calare , nici pe jos :)) )
6 linguri zahar+o lingura
2 linguri ness
50 gr ciocolata cu lapte (eu am pus Milka)
Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit.
Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele .
Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat.
Am amestecat amidonul cu cateva linguri de lapte rece.
Cand laptele din cratita a ajuns la punctul de fierbere am adaugat in fir subtire amidonul amestecand mereu.
Cu o lingura de lemn am amestecat incontinuu pana ce compozitia a inceput a se dezlipi de peretii cratitei.
Asta a durat destul de putin, 2-3 minute.
Am impartit compozitia in 3.
In prima am adaugat doua linguri ness+ o lingura de zahar, a doua am lasat-o simpla, iar in a treia , pe care am lasat-o-n cratita, am pus ciocolata si am dat inapoi pe foc amestecand pana la topirea completa.
Am lasat toate 3 amestecurile sa se racoreasca dupa care le-am repartizat in cupe.
Am dat la frigider.
Cand s-a racit bine am decorat cu frisca. Se completeaza perfect cu textura budincii.
frumos arata.asa „gatita”merge servita si musafirilor.pupicei
Super! Imi place cum te-ai jucat! :))
Sarah, dar crezi ca mie nu mi-a priit gatita?:-))))))
Pup si io si zi minunata!
Miha, m-am jucat bun :))))
Ghici care e aroma preferata?:))))
Intr-adevar PapaBun! 🙂
Super, imi place tare mult! Puup!
ce super arata!!!! is bune nu? asa, asa…fa-ne pofta…reao!!! :))
imi place noua fatza a blogului tau….de unde ti-ai descarcat-o? se poate zice?
Mai Gabyta ce minunatie ai facut aici !! imi place tare ! o cupa mai e si pentru mine?? Pupici
Foarte bine arata. Tot stau si ma intreb cum ai reusit sa realizezi modelul? Despre gust, sunt sigura ca e nemaipomenit: ciocolata, ness,caramel, frisca…o nebunie 🙂
Liana, si foarte simplu :))
Adela, multumesc mult. Pup si io.
Alice, de pe net :)))
Vb privat, oke?>:d<
Antonina, nu mai e, deloc;D:))
Ralu, extrem de simplu: am bagat coada lingurii incercand un „amestec” doar in locul ce voiam sa iasa in evidenta. Nu stiu daca intelegi, mai bine hai sa-ti arat :))).
Daca as fi fost calma faceam perfect asa..a iesit… Dumnezeu cu mila :)))
super tare !!
Tare reusit ai fotochipat !!! Professional…
Tu ai facut budinca de budinca!E superba combinatia si arata excelent!
Pup! :*
Prietene, multumes frumos.
Maya, cu siguranta o repet.Ne-a placut la toti.Nu lui Cezar :)),mie si puilor.
=D> =D> =D> =D> MI-NU-NA-TA!
http://www.youtube.com/watch?v=KIKJpVN42S8&feature=related