De cand am bagat lingurita si pana am terminat intreg paharul, nu m-am oprit! Budinca de tapioca cu cocos si zmeura m-a cucerit! Foarte finuta, deosebita, aromata, buna!
- 250 g zmeura
- 4-5 linguri zahar
- jumatate cana tapioca
- o cutie crema de cocos la conserva (Sano Vita am pus eu) – 400 g
Mod de preparare budinca de tapioca
Pune la fiert intr-un vas zmeura, impreuna cu 3 linguri zahar. Nu conteaza daca zmeura e congelata sau proaspata.
Fierbe pana obtii un gem usor ingrosat, opreste focul si lasa la racit.
Pentru tapioca vei avea nevoie de o sita fina, mare.
- Am vazut ca sunt mai multe feluri de preparare a acestor bobite – inmuiate in prealabil, fierte direct in lichidul de baza al retetei sau fierte in apa si clatite. Voi incerca si alte variante.
Pune intr-o oala 4 cani de apa – masurate cu aceeasi cana cu care masori tapioca.
Cand da apa in clocot, pune tapioca si fierbe pentru 12-15 minute, amestecand continuu, pentru a nu se lipi – cred ca pot fi fierte si pentru mai putin timp, 6-7 minute, pentru ca oricum mai vin fierte inca o data 🙂
Transfera amestecul fierbinte in sita si trece totul sub jet de apa rece, pana cand lichidul gelatinos se scurge si raman doar bobitele de tapioca.
Le pui din nou intr-un vas curat, adaugi si crema de cocos (nu inainte de a opri 3 linguri din ea), pui si zaharul ramas si pui la fiert.
Crema se va inmuia, dar fara probleme, fierband usor amestecul, treptat se va ingrosa.
Fierbi amestecand continuu, pana cand toate bobitele sunt transparente, iar sosul de cocos e usor gelatinos.
Racesti, apoi asamblezi in pahare.
Sos de zmeura, budinca, iar sos, budinca, pui deasupra cate o lingurita crema de cocos si putin sos.
Dai paharele la rece si le scoti cand vrei sa le savurezi 🙂
M-a inspirat – Sursa
„Tapioca este un amidon extras din rădăcinile de depozitare ale plantei de manioc. „