Ingrediente
- 12 bucăţi cannelloni
umplutură
- 450 gr brânză de vaci
- două ouă
- 3 linguri zahăr (sau după gust)
- o mână de stafide (opţional)
- două linguri gris
- coajă rasă de portocală
- puţină sare
- o linguriţă esentă rom
Sos
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml smântână
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr
Bezea
- 3 albuşuri
- 4 linguri zahăr tos
- jumătate linguriţă oţet
Pune într-o oală apă la fiert.
Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute.
Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească.
Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris.
Unge un vas cu unt.
Umple fiecare cannelloni cu brânză cu ajutorul unei linguriţe.
Aşează-le în tava unsă, unul lângă altul.
Amestecă ingredientele pentru sos şi toarnă peste paste.
Preîncălzeşte cuptorul.
Între timp prepară bezeaua mixând spumă albuşurile. Adaugă în ploaie zahărul , adaugă oţetul şi mixează până obţii o compozitie fermă, lucioasă şi zahărul e diluat.
Aseaz-o uniform în tavă şi bagă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte frumos.
E bună şi caldă şi rece. Eu am tăiat-o fierbinte.
Poftă bună.
Foaaaaaaaarte misto ce-ai facut Gabyt ; cred ca le-a placut rau , piticilor tai :d
Woooow, suuuper idee!
Pupici
Sa mai zic ca-mi ploua in gura?! Nu cer ca stiu ca nu mai ai.. 🙂
Eu ce sa mai zic, a zis Simo prima :)) Mi-e o pofta…. 😀
Mmmm,am facut caneloni umplute cu de toate,numai cu branza nu;voi avea in vedere pe viitor!!
Minunate,pup si multumesc pentru idee!!
Hahaha,m-am uitat sa vad cate bucati de cannelloni mai am in cutie si am gasit doar 6 buc.Nici nu stiu ce sa fac,sa probez reteta cu astia 6 sau sa am rabdare sa-mi mai cumpar.Cred ca am rabdare mai bine ca numai ne amagim cu cei 6.Arat foatre foarte bine! :-*:-*