sâmbătă, septembrie 21, 2019

Cartofi la cuptor cu pui si cascaval

676Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Cand vine vorba de reteta de cartofi la cuptor, cum as putea eu oare sa va dau cantitati exacte, cand nu stiu cat de mancaciosi sunteti? :))). Adica de ce sa va zic io ca puneti 3 felii de sunca de pui printre ei daca voi vreti sa puneti 6? :)))

Asta-i o reteta permisiva, accepta si ceva afumatura pe langa, felii de rosii usturoi sau ciupercute, asa ca decideti voi. Eu o sa va zic cam ce am combinat noi cu iaurt si-a fost buuuuun.

Cartofi la cuptor

Ingrediente Cartofi la cuptor cu pui si cascaval

  • cartofi
  • piept de pui
  • sunca de pui
  • cascaval
  • suc de rosii
  • ulei de masline
  • sos de soia
  • pudra de usturoi
  • putin cimbru
  • mustar
  • ceapa uscata sau verde

Mod de preparare reteta de Cartofi la cuptor cu pui si cascaval

  1. Speli cartofii bine, bine dupa ce in prealabil i-ai curatat.(eu am pus vreo 10)
  2. Ii pui intr-un bol.Pui si cateva cubulete de ceapa uscata sau rondele de ceapa verde.
  3. Amesteci intr-un vas ulei de masline, vreo doua linguri sos de soia, pudra de usturoi, o lingura mustar si vreo 50 ml suc de rosii.Iei nitel cu degetul din sos si vezi daca mai trebuie sare. Daca trebuie, pui! Logic 😛
  4. Torni amestecul peste cartofii din bol si amesteci cu mainile pana-i cuprinzi pe toti.
  5. Pregatesti o tava, pui folie de hartie, sau nu pui, faci cum vrei :)), si torni cartofii distribuindu-i in tava.
  6. Tai bucatele de piept de pui, sunca cubulete si pui printre cartofi.
  7. Presari putin cimbru si bagi tava la cuptor, la foc mediu, pentru aprox 40 minute.
  8. Cand s-au rumenit cartofii deschizi aragazul, testezi cu furculita, tragi nitel tava si presari cascaval.
  9. Mai lasi putin sa se topeasca si gata!
  10. Ce-ti mai trebuie?
  11. Pai….un bol cu iaurt, niste linguri, farfurii si pofta!

 

Cartofi la cuptor

bccartofi-1d

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns