mnb

Cea mai simpla gustare cu conopida (AIP)

1.78KVizualizări
4.3
(6)

Cu reteta asta eu risc sa fac supradoza de conopida :))) Mi-as face zilnic conopida la tigaie. E atat de simplu, de bun, de crocant si delicios! Cantitatea ingredientelor nu e fixa, poti face cat vrei si  sa plusezi cu aromele dupa gustul tau

conopida-la-tigaie

Conopida la tigaie – Ai nevoie de

  • conopida proaspata (eu pentru o persoana fac din jumatate de conopida marisoara)
  • usturoi – 2-3 catei
  • ulei de cocos (daca nu tii AIP, poti pune in plus si o lingura de unt) – 2 linguri
  • sare
  • patrunjel verde

Preparare Conopida la tigaie

Pregatesti o tigaie larga si inalta.

Pui uleiul de cocos (eventual si untul) la incalzit. Cand e fierbinte, plonjezi bucatelele de conopida (spalate si scurse bine) rupte in bucati cat mai mici (prima oara cand am facut-o, am avut si buchetele mai marisoare, dar recomand mai mici, se patrund mai bine.) Pui si usturoiul, taiat felioare.

Presari sare si din acest moment stai langa tigaie si amesteci la fiecare 30 de secunde (lasi la foc mediu) pana cand conopida se rumeneste frumos pe toate partile. Asta va dura intre 8 si 10 minute. Daca e cazul si conopida a absorbit toata grasimea, mai poti adauga putin ulei de cocos.

Opresti focul, gusti o bucatica sa vezi daca mai vrei sare, presari patrunjel verde tocat si omogenizezi.

Servesti calda sau rece (mie imi place la nebunie rece, doar ca nu am rabdare sa o las :))) )

E buna simpla, in zilele de post, dar merge de minune si langa o bucata suculenta de pui la gratar.

conopida-la-tigaie

Pe facebook ne vedem pe – Retete papa bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 comentarii

  • Arata bine buchețelele de conopida. Dar sunt destul de moi? Eu iau congelate și le pun la cuptor, după rețeta de pe pachet, adică într-o tavă cu un pic de ulei și sare, însă iasă uscate și cam „masticabile”, chiar daca le țin mai mult decât în rețetă. Și mă întreb dacă nu ar trebui sa fierb un pic conopida înainte de prăjire. Acestea iasă moi și suculente?

    • Buna!
      Nu sunt moi, desi le-as mai fi putut lasa, la temperatura mai mica, sa nu le ard.
      Dar mie tocmai asa mi-au placut, rumene si usor crocante (dar nu greu de mestecat, deloc). Conopida moale nu prea e pe gustul meu.

Lasă un răspuns

4 × one =