Cand decizi sa faci un burger acasa, ingredientele folosite decid din start cum va fi rezultatul final. Si, bineinteles, il vrei mai bun decat cel cumparat! Asa ca iti garantez ca exact asta vei obtine, preparandu-l cu burgerul de la Premium Angus – Cel mai bun burger pregatit acasa
• Karpaten Premium Angus este primul online shop din România care comercializează carne.
• Carnea de vită Premium Angus din Transilvania este produsă în ferma Karpaten Meat Group, din Sibiu, din bovine cu o genetică de top, crescute în mod natural, în sistem extensiv, pe pășunile românești. Animalele sunt crescute conform normelor de protecție a mediului și al animalelor, cu o pasiune pentru agricultură și zootehnie, care vine din tradiție și expertiză elvețiană.
• Carnea de vită Angus oferă gust inconfundabil indiferent de modul în care se gătește, calitatea superioară fiind dată de frăgezime, aromă, marmorare și de procesul de maturare. Una dintre cele mai mari calități ale cărnii de vită Angus este cea nutrițională – prezintă un aport proteic ridicat și conține aminoacizi esențiali dezvoltării unui metabolism puternic și a unui corp sănătos.
• Din poziția unui producător local al unui produs de înaltă calitate, Karpaten Premium Angus dorește să contribuie la crearea unei culturi gastronomice a cărnii de vită în România. Așa a luat naștere magazinul online www.premiumangus.ro (primul magazin online din România care comercializează carne de vită Angus), pentru a facilita accesul consumatorilor la produsul local, 100% natural.
Despre shop:
• Shop-ul online cuprinde peste 15 pachete predefinite de carne, construite în funcție de modul de gătire a pieselor incluse.
• Există de asemenea posibilitatea de a crea pachet personalizat, Your Pack, pentru cei ce doresc anumite piese.
• Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, blogul cuprinde recomandări de gătire a cărnii de vită, sfaturi de preparare, garnisire, sosuri și accesorii potrivite pentru carnea de vită Angus.
• Magazinul oferă periodic și diverse facilități pentru vizitatori și posibilitatea de a se abona la newsletter-ul săptămânal.
Despre carnea Premium Angus:
• Informații despre toate piesele (proveniență, caracteristici generale, recomandări de gătire) se găsesc aici https://premiumangus.ro/descrierea-pieselor-angus/
Am mai facut eu burger acasa, cu amestec de carne preparat de mine, cu amestecuri cumparate gata pregatite, dar asta a fost de departe cel mai bun burger pregatit acasa, laudat de toata familia!
Daca ai chiflele pregatite din timp, nu-ti ia mai mult de 30 minute sa pregatesti un pranz absolut delicios!
Daca pana acum nu dadeam atat de mare importanta folosirii termometrului de bucatarie in prepararea chiftelei de burger, de data asta vi-l recomand din suflet si insist sa aveti asa ceva in casa! 68 grade e temperatura perfecta pentru burgerul preparat de noi.
Ingrediente
- chifle pentru burger – pregatite acasa dupa reteta de aici – Chifle burger
- chiftele de burger Premium Angus
- ketchup
- frunze de salata verde
- felii de branza (cascaval sau branza pentru burger)
- sos preparat din smantana cu 25% grasime, mustar, zahar brun si sare
- 40 g unt
- optional – felii de kaiser, felii de ceapa rosie (caramelizata sau nu)
Pregatire Cel mai bun burger pregatit acasa
Pentru chifle reteta o gasiti AICI.
Chiflele ies grozav de pufoase si moi si merg perfect combinate cu restul ingredientelor.
Pregatesti feliile de branza, rosia spalata si feliata si salata verde bine spalata.
Intr-un bol amesteci, dupa gust, smantana cu 25% grasime, cu putin mustar, sare si zahar.
- Burgerul se aduce la temperatura camerei cu minim 30 de minute inante de preparare.
Chifteaua o pregatiti dupa placul vostru, la airfryer, pe grill sau in tigaie.
De data asta am ales sa pregatesc la tigaie.
Eu am o tigaie din piatra care se preteaza perfect pentru acest tip de preparate. Am infiebantat-o bine si am pus in ea hartie pentru copt. Aceasta previne scurgerea si arderea sucurilor din carne, iar chiflteaua preparata asa nu devine uscata si seaca 😉
Peste hartia de copt am plasat burgerii . Dupa ce s-au incalzit bine am pus cate putin unt peste fiecare.
I-am pregatit cca 6 minute, pe fiecare parte, la foc mediu.
Timpul nu este exact, depinde de puterea flacarii, de grosimea tigaii, de aceea v-am recomandat termometrul de bucatarie.
Am oprit focul cand temperatura interioara a chiftelei avea 68 grade. Am scurs sucul in exces.
Am pus felii de branza peste fiecare chiftea si am pus capac peste tigaie.
Este foarte important sa lasati chifteaua pentru burger la „odihna” timp de 8-10 minute inainte de a o servi.
Cu toate ingredientele pregatite, montam burgerul.
Taiem chiflele pe jumatate.
Ungem partea de la baza cu ketchup si asezam o foaie de salata. Peste ea punem o chiftea de burger, apoi o lingurita/o lingura) din sosul cu smantana.
Punem deasupra o felie de rosie si, optional, felii de Kaiser rumenite si felii de ceapa rosie.
Deasupra pune cealalta jumatate de chifla si adu burgerul la masa, insotit de recipiente cu sos si ketchup.
- Pont: burgerul se serveste invartindu-l cu partea superioara a chiflei in jos.
De ce?
In capacul chiflei se scurg sucurile si sosurile imbibandu-se in miezul moale si se evita scurgerea acestora in farfurie.
Nu stiai, asa-i? Uite ca nici eu, da’ m-a invatat fiu-miu :)))
Pentru cei mai pretentiosi, se mananca ajutandu-te de cutit si furculita 😛