mnb

Cele mai bune chifle pentru burger

2.03KVizualizări
5
(1)

Chifle pentru burger – Pufoase, moi, aerate, cu coaja perfecta, numa’ buna pentru a musca cu usurinta dintr-un burger suculent si gustos.
Bineinteles, le poti servi si in loc de paine sau pentru sandvisuri, asta tu alegi 😉

 

Eu am facut cantitate dubla, dar voi scrie reteta pentru o singura portie de Chifle pentru burger

Aluat

  • 500 g faina alba
  • un plic drojdie uscata – 7 grame
  • 60 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa calda  (Eu amestec 125 ml apa cu 125 ml lapte)
  • un ou
  • o lingurita sare

In plus

  • un ou
  • 2 linguri lapte
  • susan

Preparare Cele mai bune chifle pentru burger

Cel mai simplu este de framatat aluatul intr-un robot sau o masina de paine, insa, daca nu detii asa ceva, vei framanta la mana fara probleme 🙂

Topeste untul si lasa-l la racit.

Pune in bol faina, drojdia, oul,  zaharul si apa calda.

Incepe sa framanti initial pentru a omogeniza amestecul, apoi pentru a da textura. Adauga si sarea si, treptat, untul care intre timp s-a racit. Framanta cu rabdare pentru 5-6 minute – de asta ziceam ca e mai simplu sa te ajuti de un aparat electrocasnic.

Aluatul trebuie sa fie moale, foarte putin lipicios dar usor de modelat.

Ungi mainile cu ulei, iei aluatul in palme si-l transferi intr-un bol. Acoperi bolul cu un servet curat sau cu folie alimentara si lasi la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Rastorni aluatul pe blatul de lucru usor infainat si cu o spatula il tai in 6-8 bucati aproximativ egale.

Pregatesti o tava si asezi in ea hartie pentru copt.

Iei bucatile de aluat, le dai forma de bila, apoi le aplatizezi cat de bine poti. Ai nevoie de chifle nu exagerat de inalte.

Le asezi in tava, acoperi tava si mai lasi 30 minute la loc cald.

Preincalzesti cuptorul la 170 grade, program  cu ventilatie.

Bati cu furculita intr-un bol oul impreuna cu laptele, apoi pensulezi cu acest amestec chiflele, fara insa a apasa aluatul.

Presari susan sau mac.

Introduci tava in cuptor, pe treapta din mijloc si coci aceste chifle pentru burger pana cand sunt frumos aurii.

Scoti tava si mai lasi peste chifle un servet curat pentru 10 minute.

Sursa

 

aluat-chifle-burger

aluat-chifle-burger-2

aluat-chifle-burger-3

chifle-pentru-burger

chifle-pentru-burger-3

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

7 + fourteen =