Chifle pentru burger – Pufoase, moi, aerate, cu coaja perfecta, numa’ buna pentru a musca cu usurinta dintr-un burger suculent si gustos.
Bineinteles, le poti servi si in loc de paine sau pentru sandvisuri, asta tu alegi 😉
Eu am facut cantitate dubla, dar voi scrie reteta pentru o singura portie de Chifle pentru burger
Aluat
- 500 g faina alba
- un plic drojdie uscata – 7 grame
- 60 g unt
- 2 linguri zahar
- 250 ml apa calda (Eu amestec 125 ml apa cu 125 ml lapte)
- un ou
- o lingurita sare
In plus
- un ou
- 2 linguri lapte
- susan
Preparare Cele mai bune chifle pentru burger
Cel mai simplu este de framatat aluatul intr-un robot sau o masina de paine, insa, daca nu detii asa ceva, vei framanta la mana fara probleme 🙂
Topeste untul si lasa-l la racit.
Pune in bol faina, drojdia, oul, zaharul si apa calda.
Incepe sa framanti initial pentru a omogeniza amestecul, apoi pentru a da textura. Adauga si sarea si, treptat, untul care intre timp s-a racit. Framanta cu rabdare pentru 5-6 minute – de asta ziceam ca e mai simplu sa te ajuti de un aparat electrocasnic.
Aluatul trebuie sa fie moale, foarte putin lipicios dar usor de modelat.
Ungi mainile cu ulei, iei aluatul in palme si-l transferi intr-un bol. Acoperi bolul cu un servet curat sau cu folie alimentara si lasi la loc cald pana-si dubleaza volumul.
Rastorni aluatul pe blatul de lucru usor infainat si cu o spatula il tai in 6-8 bucati aproximativ egale.
Pregatesti o tava si asezi in ea hartie pentru copt.
Iei bucatile de aluat, le dai forma de bila, apoi le aplatizezi cat de bine poti. Ai nevoie de chifle nu exagerat de inalte.
Le asezi in tava, acoperi tava si mai lasi 30 minute la loc cald.
Preincalzesti cuptorul la 170 grade, program cu ventilatie.
Bati cu furculita intr-un bol oul impreuna cu laptele, apoi pensulezi cu acest amestec chiflele, fara insa a apasa aluatul.
Presari susan sau mac.
Introduci tava in cuptor, pe treapta din mijloc si coci aceste chifle pentru burger pana cand sunt frumos aurii.
Scoti tava si mai lasi peste chifle un servet curat pentru 10 minute.