Va las ceva pe dimineata? ;;) Unul dintre cele mai bune checuri! Aromat, umed, fraged, o bunatate atat la cafea cat si cu o cana de iaurt.Danut a zis – bun, foarte bun! Imi dai si mie reteta? :)) Nu am poze cu el intreg, l-am pregatit sambata seara si doar cateva felii am putut pastra pentru poza 🙂
[ingredients title=”Ingredients”]
- 200 gr unt
- 4 oua
- 150 gr zahar pudra
- 350 gr faina
- 2 linguri smantana
- un vf. cutit sare
- 2 lingurite praf de copt
- 100 gr merisoare uscate
- 100 gr stafide
- 50 gr fistic
- 50 ml Amaretto (sau Rom)
[/ingredients]
Intr-un bol micut se pun fructele si se toarna peste ele Amaretto.
Untul se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, si smantana.
Preincalziti cuptorul.
Se cerne faina cu sarea si praful de copt si se adauga peste unt. Se amesteca usor.
Se scurg fructele si se pudreaza cu o lingura/doua de faina.
Se adauga in compozitie, se adauga si fisticul si se incorporeaza usor.
Se tapeteaza o forma obisnuita de chec, cu ulei si faina si se toarna compozitia.
Se baga tava la cuptor si se coace checul la foc mic pentru 50-55 minute.
Cand s-a racit se desprind usor marginile de peretii tavii si se rastoarna usor, cu grija, e foarte fraged.
Ce frumos a crescut! :X
Daca zici tu ca-i umed , il pun in aplicare 🙂 ; nu ne plac inecacioasele
E perfect dimineata langa o cana de cafea cu lapte!
O bunatate,un deliciu!
Bine ca ne-ai spus de la inceput ca nu mai ai decat doua felii.. 🙂
Tare bine arata!!
Ar fi mers de minune o felie de chec alaturi de cafea mea!!!
Minunata reteta!