Chec de post - Rețete Papa Bun

Chec de post

297Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Un chec de post bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

chec de post-3

Ingrediente chec de post

Pentru masurare am folosit o cana cu capacitatea de 230 ml

  • 2 cani faina
  • o cana bautura vegetala din nuca de cocos (+3 linguri) – puteti inlocui cu apa minerala, suc de fructe fara acid, lapte de soia fara arome, lapte de orez
  • 1/3 cana ulei
  • 4-5  linguri pline gem (eu am pus de caise)
  • 3 linguri cacao neagra
  • o cana zahar
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • nuca tocata

chec de post

Mod de preparare chec de post

Amesteca intr-un bol gemul cu zaharul, uleiul si bautura de post – cea pe care ai ales s-o folosesti.

Adauga faina, praful de copt si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sarea si zaharul vanilat. Omogenizeaza.

Imparte compozitia in 2 parti aproximativ egale.

In una adauga nuca tocata iar in cealalta cacaua si cele 3 linguri de bautura de cocos ramase.

Omogenizeaza in ambele boluri.

  • Preincalzeste cuptorul la 165 grade.

Pregateste fie o tava de chec mai mare – a mea are 24/14 cm, fie 2 tavi mai micute.

Tapeteaza pe fund cu hartie pentru copt.

Incepe sa adaugi compozitiile, alternandu-le.

Introdu tava/tavile in cuptor, pe treapta din mijloc  si coace checul/checurile pentru 35-40 minute.

Fa testul cu scobitoarea si daca nu iese curata, mai lasa la copt.

In ultimele 5 minute eu cobor tava cu o treapta mai jos crescand temperatura la 180 grade.

Il feliezi doar cand s-a racit complet.

 

chec de post

chec de post

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns