Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google.
Asa c-am vazut checul Adinutei si l-am incercat.
Simplu, rapid, delicios!
N-ai cum sa dai gres 🙂
Ingrediente chec pufos – pentru 2 tavi
8 oua mari
400 g faina cernuta
2 lingurite praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
8 linguri ulei
350 g zahar
putina sare
3 linguri cacao
2 linguri apa
Mod de prepare chec pufos
Separi albusurile de galbenusuri.
Mixezi spuma albusurile cu sare, apoi adaugi, treptat, zaharul.
Mixezi aproximativ 10 minute.
Adaugi, pe rand, uleiul in fir subtire si galbenusurile, mixand usor pana la omogenizare.
Pui faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat.
Amesteci, de jos in sus, cu o lingura.
Amestecul va fi lucios, omogen si cremos.
Pregatesti doua tavi de chec. Pui hartie de copt pe fundul lor.
Torni in ambele 2/3 din compozitie.
In compozitia ramasa pui cacaua si apa si omogenizezi.
Pui lingura cu lingura compozitia peste cea galbena.
Introduci tavile in cuptorul preincalzit, la 170 grade si le lasi pana trec testul cu scobitoarea si sunt usor rumene.
Le scoti, desprinzi cu cutitul pe marginea checului, apoi rastorni pe un gratar si le pui pe-o parte. Le lasi sa se racoreasca.
Cand s-au racit complet poti felia 🙂
ps. vezi ce frumos ies cu oua de casa? 🙂