Dimineata la cafea, c-o cana de lapte pentru mic dejun, desert sau pachetel, intotdeauna reteta de chec simplu s-a adaptat la orice situatie :))
Varianta de chec simplu vazuta la Iuliana mi-a facut o pofta teribila, asa c-am testat-o.
Iese garantat!
- 6 oua mari
- 200 gr zahar
- 200 gr faina
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
- o lingurita praf de copt
- 30 gr stafide inmuiate in apa fierbinte
- putina sare
- zahar vanilat
- 2 linguri cacao+2 linguri lapte
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare Chec simplu cu stafide”]
- Separam ouale , albusurile le batem spuma cu zaharul pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.
- Galbenusurile le amestecam cu sarea ,zaharul vanilat,laptele si uleiul.
- Incorporam galbenusurile la albusuri ,putin cate putin,amestecand delicat de sus in jos.
- Apoi inglobam si faina cernuta impreuna cu praful de copt.La final incorporam stafidele scurse bine.
- Punem un sfert din compozitie intr-un alt bol unde am pus cacaua si cele doua linguri de lapte si amestecam sa se omogenizeze.
- Tapetam doua tavi mici de chec cu hartie de copt si punem compozitia fara cacao iar desupra cea de cacao.Amestecam de sus in jos cu o lingura pentru a obtine efectul marmorat.
- Dam tavile in cuptorul preincalzit si coacem la foc mic pentru 40-45 minute.
- Il taiem cand s-a racit.
[/preparare]
Foarte fain arata!