Chiftele de Königsberg - Rețete Papa Bun

Chiftele de Königsberg

792Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

o reteta buna tare de pe blogul “ELLA’S BLOG” Sarumana Ella!!! “chiftele de Königsberg, este o reteta traditionala nemteasca. Se spune ca era mancarea preferata a filozofului Emanuel Kant.(sursa-ELLA’S BLOG)

Ingrediente

Pentru chiftele:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de margarina
  • 1 chifla tare (sau 2 felii de paine)
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • sare,
  • piper
  • 750 ml supa de carne
  • 100ml lapte

Pentru sos:

  • 2 linguri de margarina
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml smantana
  • 70 g capere
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 250 ml supa de carne
  • o lingura mustar

(eu am marit toate cantitatile) 

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se frige in margarina.
Painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper.Se fac chiftelele si se fierb in supa de carne 15 minute la foc potrivit.(le modelati si le lasati in supa fara a amesteca,pana ce se vor ridica singure la suprafata)
-eu nu am avut supa si am fiert in apa amestecata cu o lingura de condiment”secretul gustului”

Se prepara sosul: se prajeste faina in margarina, se ia de pe foc se adauga supa si se amesteca bine(e de preferat ca supa sa fie rece, altfel riscati aparitia cocoloaselor)
Se fierbe 5 minute. Se adauga smantana, caperele(eu nu am avut si am pus o jumatate de cutie de ciuperci), sucul de lamaie si se probeaza de sare. Se pun chiftelele si se mai lasa sa fiarba impreuna 5-10 minute la foc mic.
Inainte cu doua minute de finalul spectaculos:))) adaugati in sos o lingura de mustar si..gata!
pofta buna!

(sosul trebuie sa fie grosut)

SURSA

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns