Chiftele de pui la cuptor – Scapi de stat in picioare, de miros in bucatarie si de prajeala 🙂
Sunt asa de bune! Nu-s deloc uscate, sunt suculente si buneeee!
Ingrediente
- 950 g – 1kg carne tocata pui
- 2 oua
- 4-5 felii de paine
- o jumatate legatura patrunjel
- un cartof fiert, mai marisor
- 2 catei de usturoi
- o ceapa
- un morcov
- sare
- piper
- 70 ml ulei
Preparare Chiftele de pui la cuptor
Toaca marunt ceapa curatata.
Morcovul curatat trece-l pe razatoarea cu ochiuri mari.
Incinge intr-o tigaie cateva linguri de ulei si pune ceapa si morcovul. Lasa-le pana cand se inmoaie usor. 2-3 minute.
Opreste focul si lasa la racit.
Toaca patrunjelul marunt iar cateii de usturi rade-i pe razatoarea cu ochiuri mici.
Painea o inmoi in apa calda, apoi o storci bine cu mana.
Pui toate ingredientele de mai sus (ceapa si morcovul trebuie sa fie racite bine) intr-un bol, adaugi carnea, ouale si incepi sa framanti amestecul cu mana. Framanti mai multisor, undeva la 4-5 minute.
Potrivesti gustul de sare si piper.
Acoperi bolul si-l dai la rece pentru 30 de minute.
Preincalzesti cuptorul la 180 grade, program cu ventilatie sau 200 program normal.
Pregatesti o tava mare de cuptor, pui in ea hartie de copt sau un covoras de silicon.
Ungi cu cateva linguri de ulei hartia/covorasul.
Cu mainile unse cu ulei formezi chiftele si le asezi in tava.
Introduci tava cu chiftele de pui la cuptor pe treapta din mijloc si coci chiftelele pentru 35 minute. Intre timp le mai invarti.
Eu le-am invartit dupa 20 minute o data, apoi spre final, in ultimele 5 minute, le-am invartit din nou.
Le-am servit calde, cu paine proaspata si rosii.
Minunate!
Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun