E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton.
Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei!
Desi noi le-am servit calde, cu cartofi la cuptor, lipie proaspata si iaurt de casa, ar merge de minune reci, pe-un platou cu aperitive, de sarbatori, sau in pachetelul de serviciu/scoala.
Ingrediente
Pentru chiftelutele de ton am folosit
- 2 cutii, 160 g fiecare, conserve de Ton Eva
- o ceapa
- un cartof
- patrunjel verde, tocat
- o lingurita boia dulce
- 3 felii paine inmuiate in lapte si stoarse bine
- sare
- piper
- 3 oua
- 150 g sunca (porc, pui, curcan – afumata)
- ulei pentru prajit
optional-pesmet
Pentru garnitura
- 6-7 cartofi medii, taiati cubulete
- o lingura ulei
- 2 linguri Vegeta condimente pentru cartofi
Mod de preparare chiftelute cu ton Eva:
- Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul.
- Pune-le pe toate intr-un bol.
- Scurge bine tonul si adauga-l peste celelalte ingrediente.
- Pune si painea stoarsa bine si condimentele – boiaua, sare si piper dupa gust.
- Initial am adaugat in compozitie un ou, dar, treptat, am mai pus cate unul dupa ce s-a incorporat precedentul.
- Cu mana framanta bine compozitia. Dupa ce amestecul e omogen mai adauga un ou, amesteca si pune si ultimul.
- Amesteca, in mod circular, timp de 5 minute.
- Doar daca este cazul si compozitia ti se pare prea moale, adauga pesmet, dar incearca sa nu, astfel chiftelutele vor iesi moi si pufoase, nu uscate 🙂
- Da vasul la rece pentru 20 minute, apoi, cu mainile umede, formeaza bilute de compozitie pe care le asezi pe-o planseta.
- Intre timp: cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, amesteca-i cu condimentul Vegeta si uleiul, pune-i intr-o tavita in care ai pus hartie pentru copt si da-i la cuptor, la 200 grade, pentru 25 minute.
- Intr-o tigaie adanca incinge ulei si pune, pe rand, bilutele de ton. Chiftelutele se vor lega bine si vor capata o culoare frumoasa, datorita oualor.
- Lasa-le sa se rumeneasca frumos pe-o parte si, cu o lingura, invarte-le pe cealalta parte.
- Cand sunt rumenite, nu mai invarti, doar „zgaltaie” usor tigaia incat sa se faci sa se roteasca in ulei si sa se rumeneasca uniform peste tot.
- Scoate-le intr-un vas in care ai pus servetele, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Serveste-le calde cu cartofii care intre timp s-au copt si cu iaurt de casa.
Aceste chiftelute cu ton merg bine cu orice sos – de rosii, de iaurt, maioneza, etc…
Reteta in imagini
Din inima marii!
Mancaruri mediteraneene gustoase, sanatoase si naturale care contribuie la sanatatea dvs., asigurand creativitatea in prepararea meselor si bucurandu-va de cele mai bune fructe din natura si din mare.
Conservele Eva sunt preparate din cele mai bune parti ale pestelui si sunt bogate in proteine valoroase ce contin aminoacizi si minerale esentiale.
Ai mei ar manca chiftelute non-stop!! Cu peste pana acum nu am facut! Meci pentru idee!!
😉
Si ai mei, mai ales prajite..:)))
Da’ mai fac si la cuptor ca-s cat de cat mai ok.
Zi frumoasa! Te pup.