Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

1.25KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cand vrei ceva bun, fara prea mult timp petrecut in bucatarie, care sa poata fi reincalzit si consumat cu diverse garnituri – orez, paste, piure – incearca reteta asta de chiftelute in sos. I-o bunatate!

Am facut-o pentru prima oara, inspirata fiind de un site strain, insa va deveni o mancare frecventa la noi in casa, a placut tuturor.

chiftele-cu-sos

[ingredients title=”Ingrediente  Chiftelute de carne si ricotta in sos tomat”]

loading...

Pentru chiftelute

  • 800 gr carne tocata
  • 200 gr ricotta/urda
  • 1/2 ceasca parmezan ras
  • 2 albusuri de ou
  • 2 catei usturoi (tocati bine)
  • sare
  • piper
  • nucsoara (da o aroma grozava!)
  • patrunjel verde tocat
  • putin ulei

Pentru sos

  • o lingura unt
  • 3-4 ciuperci
  • un catel usturoi
  • 1/2 lingurita zahar
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • o lingura otet
  • o cana suc de rosii cu tot cu pulpa
  • 1/2 lingurita amidon
  • 50 ml vin alb, demi dulce

[/ingredients]

cats

[directions title=”Mod de preparare Chiftelute de carne si ricotta in sos tomat”]

  1. Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul 🙂
  2. Cu mana umeda formezi bilute rotunde pe care le asezi intr-o tava mare tapetata cu hartie pentru copt , unsa cu ulei, si dai tava la cuptor, la foc mare, pentru 20-25 minute (trebuie sa inceapa sa prinda usor culoare).
  3. Intre timp te ocupi de sos.
  4. Intr-o tigaie topesti untul.
  5. Feliezi ciupercile si le plonjezi in sosul incins. Le calesti 2-3 minute apoi stingi totul cu vinul.
  6. Lasi sa dea 2 clocote si adaugi sucul de rosii si restul aromelor – cimbru, foaia de dafin, boiaua, otetul, zaharul  si catelul de ustroi tocat. Potrivesti gustul de sare si piper.Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in sos. Amesteci.
  7. Lasi la fiert, la foc mic, cateva minute.
  8. Scoti chiftelele de la cuptor, le transferi in sosul de rosii si bagi tava la cuptor pentru de 20 minute.
  9. Noi am servit preparatul cu piure pufos de cartofi si telina, pregatit cu unt si smantana.

[/directions]

Ne intalnim duminica la Diana! 😉

lunch3

 

 

 

 

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns