Cand vrei ceva bun, fara prea mult timp petrecut in bucatarie, care sa poata fi reincalzit si consumat cu diverse garnituri – orez, paste, piure – incearca reteta asta de chiftelute in sos. I-o bunatate!
Am facut-o pentru prima oara, inspirata fiind de un site strain, insa va deveni o mancare frecventa la noi in casa, a placut tuturor.
[ingredients title=”Ingrediente Chiftelute de carne si ricotta in sos tomat”]
Pentru chiftelute
- 800 gr carne tocata
- 200 gr ricotta/urda
- 1/2 ceasca parmezan ras
- 2 albusuri de ou
- 2 catei usturoi (tocati bine)
- sare
- piper
- nucsoara (da o aroma grozava!)
- patrunjel verde tocat
- putin ulei
Pentru sos
- o lingura unt
- 3-4 ciuperci
- un catel usturoi
- 1/2 lingurita zahar
- o lingurita boia de ardei iute
- o foaie de dafin
- putin cimbru
- o lingura otet
- o cana suc de rosii cu tot cu pulpa
- 1/2 lingurita amidon
- 50 ml vin alb, demi dulce
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Chiftelute de carne si ricotta in sos tomat”]
- Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul 🙂
- Cu mana umeda formezi bilute rotunde pe care le asezi intr-o tava mare tapetata cu hartie pentru copt , unsa cu ulei, si dai tava la cuptor, la foc mare, pentru 20-25 minute (trebuie sa inceapa sa prinda usor culoare).
- Intre timp te ocupi de sos.
- Intr-o tigaie topesti untul.
- Feliezi ciupercile si le plonjezi in sosul incins. Le calesti 2-3 minute apoi stingi totul cu vinul.
- Lasi sa dea 2 clocote si adaugi sucul de rosii si restul aromelor – cimbru, foaia de dafin, boiaua, otetul, zaharul si catelul de ustroi tocat. Potrivesti gustul de sare si piper.Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in sos. Amesteci.
- Lasi la fiert, la foc mic, cateva minute.
- Scoti chiftelele de la cuptor, le transferi in sosul de rosii si bagi tava la cuptor pentru de 20 minute.
- Noi am servit preparatul cu piure pufos de cartofi si telina, pregatit cu unt si smantana.
[/directions]
Ne intalnim duminica la Diana! 😉
Da,da,da!!!!! Imi place si stiu sigur ca n-o lauzi degeaba.
Nu am incercat chiftele cu urda(ricotta nu-mi place),dar am notat.