O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei?
Atunci prepara asta 😛
De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de fiecare data e mancata cu mare pofta!
[ingredients title=”Ingrediente Chiftelute suedeze”]
- 500 gr carne tocata (eu am variat carnea, nu am facut mereu la fel)
- 2-3 galbenusuri
- o chifla sau o felie de paine
- 50 ml lapte
- o ceapa
- sare
- piper
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita ienibahar
- 100 gr unt
- 100 gr ulei
Pentru sos
- o lingura amidon
- 350 ml supa de vita
- 2 linguri smantana
- o lingurita mustar
- putin marar si patrunjel (eu nu am pus de fiecare data)
- sare si piper
[/ingredients]
Pregateste chiftelutele din ingredientele date, dupa ce ai imuiat chifla/painea in cei 50 ml lapte si ai tocat marunt ceapa si-ai inmuiat-o putin in ulei incins, timp de 1 minut.
Amesteca bine, omogenizeaza si formeaza bilute de carne.
Umezeste mainile daca e cazul.
Incinge uleiul amestecat cu unt intr-o tigaie si plonjeaza chiftelutele.
Lasa focul la mic si rumeneste-le pe toate partile.
Scoateti chiftelutele intr-un vas in care ati pus servetel, pentru a absorbi excesul de grasime.
Lasati in tigaia in care ati prajit doar 3 linguri de grasime (restul o scurgeti) si adaugati amidonul (sau faina). Amestecati pana se formeaza o pasta, calind usor faina, apoi incepeti sa adaugati, putin cate putin, supa de carne, mustarul si smantana. Fierbeti timp de 1 minut, apoi puneti verdeata. Adaugati chiftelutele, amestecati sa se acopere cu sos si mai lasati cateva secunde.
Serviti cu piure sau cartofi nature.