mnb

Chocolate lava

2.1KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email
Aaaaahh!!!! cat e de bun!!!! Sa ne traiesti Adi Hadean!!!Daca nu ma insel e exact reteta ca la Torta Caprese care mie-mi parea greu de facut :d.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 400 gr ciocolata neagra
  • un pachet unt
  • zahar pentru uns formele

Mod de preparare

BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da’ dai in diabet:))
Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o “smantana” cremoasa.
Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul.
Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua, putin cate putin.
Turnati in formele pregatite in prealabil astfel:
Decupati hartie de copt, pentru fiecare forma, atat cat sa-i acopere fundul. Ungeti formele cu unt atat fundul cat si peretii apoi tapetati cu zahar.
Puneti in fiecare aprox 3/4 din inaltimea formei.
Introduceti in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 10-12 minute.
Intoarceti usor formele si rasturnati prajiturelele pe farfurioare.
Le serviti cu ce doriti. Eu am ales inghetata de vanilie si afine.

Tipsuri

  • 1respectati intocmai cantitatile.eu nu am avut 400gr cioco si am pus 300 si nu este suficient.
  • 2in tava  a doua, am adaugat in mijloc cate un patratel de ciocolata cu lapte.
  • 3Nu am avut forme de aluminiu, am copt in doua ture. Prima in forme mici de tarte, a doua in tava de briose.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

12 Comments

  • numai o intrebare !!!!
    De ce sä träiascä Adi Hadean ??
    Pentru cä a copiat o rezetä ( care de fapt este cam 15 ani veche)si a preparato ???
    Este un pic de lingusire aicia sau numai naivä admiratie ??

    unde este mindria ta de om liber si independent ???
    Dacä ar fii inventat el ceva , nu ma-r fi deranjat deloc ….

  • cooky, “sa traiasca Adi Hadean “pentru ca la el am vazut-o ieri rasfoind blogosfera culinara, pentru ca are un stil aparte de-a explica simplu si fara secrete. Nu ma intereseaza cui apartine reteta, n-are decat s-o copieze de unde vrea, dar daca cu pagina lui deschisa am stat cand am facut reteta , lui am multumit. Te deranjeaza cu ceva?
    Naiva admiratie????Tu oare recitesti ce scrii? Pt ce sa-l admir io pe Adi, un om despre care n-am habar decat faptul ca gateste si e o perfecta sursa de inspiratie. Ete unde statea mandria mea.

  • Eu una nu-s nici naiva si nici lingusitoare…ca n-am nimic de castigat de la Hadean. :)) Dar dom’le ce-i al lui e al lui si nu stiu cati chiar ar putea sa-i conteste meritele.

  • Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  • meritul ca o savurez( am savurat-o) da:))), dar c-am facut-o e a celui care stie prin calitatea fotografiilor, explicatiile simple si incredere, sa te faca sa vrei s-o-ncerci;). Duminica frumoasa!

Leave a Reply

three × 4 =